fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips om minder dingen te vergeten

minder dingen te vergeten

Ben je erg vergeetachtig? Vergeet je regelmatig verjaardagen? Dit is erg vervelend. Niet alleen voor jezelf, maar ook anderen kunnen hier last van hebben. Met de juiste tips kun je eraan werken om minder dingen te vergeten. In dit artikel lees je een aantal van deze tips.

Onderzoek waar het vandaan komt

Voordat je er iets aan kunt gaan doen moet je weten wat de oorzaak is. Het kan zijn dat simpelweg je kortetermijngeheugen achteruit is gegaan. Er zijn echter nog veel meer oorzaken. Zo kan vergeetachtigheid komen door stress en/of te veel prikkels. Mensen die last hebben van te veel stress zijn namelijk vaak vergeetachtig. Ze hebben al veel aan hun hoofd, waardoor ze niet alles kunnen onthouden. Daarom komt vergeetachtigheid regelmatig voor bij mensen met een burn-out. Daarnaast komt het veel voor bij mensen met long covid.

Ga oefenen

Is de oorzaak van je vergeetachtigheid een minder goed kortetermijngeheugen? Dan kan je aan de slag gaan met oefenen. Zelfs als je korte termijn geheugen nu nog goed is, gaat dit later wel achteruit. Dit hoort helaas bij ouderdom. Het verschilt wel erg per persoon. Bij de ene persoon gaat het kortetermijngeheugen erg achteruit en bij de andere persoon slechts een klein beetje. Wat voor persoon je ook bent, het helpt om te blijven oefenen met je geheugen. Hoe minder gebruik je maakt van je geheugen, hoe sneller het geheugen namelijk achteruitgaat. Hoe doe je dat oefenen dan? Er zijn tegenwoordige vele apps en websites met spelletjes om je geheugen uit te dagen. Zo blijft het ook nog leuk! Ook zijn er spelletjes die je samen met andere kunt doen. Als je houdt van wat concurrentie is dat extra uitdagend.

Maak gebruik van een agenda en lijstjes

Zet al je afspraken in je agenda. Naast dat hierdoor je hoofd leger is, heb je meer inzicht in je planning. Zo voorkom je ook het maken van dubbele afspraken. Je kunt gebruik maken van een papieren of digitale agenda. Kies vooral voor een agenda die je prettig vindt. Wel is een groot voordeel van een digitale agenda, dat je het altijd bij je hebt. Als je kiest voor een papieren agenda, moet je soms toch nog dingen onthouden als je het niet bij je hebt. Een kleinere agenda is dan praktischer. Deze kan je makkelijker meenemen als je een klein tasje bij je hebt. Dingen die niet passen in je agenda kun je bijhouden op een lijstje, achter in je agenda of in je notities op je telefoon.

Vergeet je toch regelmatig een kaart verjaardag te regelen? Maak het jezelf dan eenvoudig. Met verschillende aanbieders kan je namelijk automatisch een verjaardagskaart sturen. Lekker makkelijk!

Waren deze tips om minder dingen te vergeten herkenbaar nuttig voor jou? Of heb je nog meer tips? Laat het ons dan weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door RDNE Stock project via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook