fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips om je eigen webshop te starten

eigen webshop te starten

Heb jij er altijd al van gedroomd om een eigen webshop te hebben? Mij lijkt het heel erg leuk en misschien dat ik in 2021 de stap wel ga wagen! Wat ik wil gaan verkopen houd ik nog even voor mezelf, maar als het zo ver is zal ik het jullie natuurlijk laten weten 🙂 Maar first things first: waar moet je rekening mee houden als je van plan bent een eigen webshop te starten? Wij geven jullie een paar handige tips.

Marktonderzoek en concurrenten

Wanneer je hebt voorgenomen een webshop te beginnen, heb je waarschijnlijk wel een idee wat je wilt gaan verkopen. Ga eerst eens op zoek naar wie jouw concurrenten zijn en analyseer wat zij goed en minder goed doen. Door de markt in kaart te brengen en jouw potentiële klanten te vragen wat zij willen, weet jij beter wat jouw webshop nodig heeft om succesvol te worden. Schrik niet meteen als je ziet dat er al bedrijven zijn die hetzelfde product verkopen, maar kijk hoe jij het beter kunt doen dan zij. Kan je niks vinden waarvan jij denkt dat jij het beter of slimmer kan? Dan is het wellicht verstandiger om wat anders te gaan verkopen.

Dichtbij je hart

Het runnen van jouw webshop moet in de basis een leuke bezigheid zijn. Natuurlijk wil je er op termijn geld aan verdienen, maar als je er in het begin geen plezier in hebt, ga je het niet redden. Kies dus voor producten die dichtbij jou staan en waar je graag mee werkt. De liefde voor jouw product zorgt ervoor dat je ook op lastigere momenten doorzet in het onderhouden van jouw webshop. Zoals met alles in het leven: do what you love!

eigen webshop te starten

De kracht van sociale media

Door actief te zijn op sociale media, kan je een enorme doelgroep bereiken! Het is gratis reclame waar je op elk moment van de dag gebruik van kunt maken. Niet alleen kan je foto’s van jouw producten delen, het is ook een goede manier om met jouw volgers in contact te zijn. Heb je er niet zoveel mee? Niet erg! Maar probeer in ieder geval één keer per week iets te delen op jouw social media kanalen. Dat jij er niks mee hebt betekent namelijk niet dat jouw volgers er niks mee hebben.

Leuke acties 

Door regelmatig leuke acties te organiseren, houd je jouw klanten enthousiast en betrokken. Wist je dat niet alleen webshops dit soort acties organiseren, maar dat ook online casino’s regelmatig promoties houden? Zo krijgen spelers de kans om gratis te spelen met leuke bonussen. Wil je meer weten over gratis gokken zonder storten, dan vind je hierover op het internet heel wat informatie. In jouw webshop zou je er invulling aan kunnen geven door het organiseren van spannende winacties of het houden van een speciale sale. We weten zeker dat je hier heel wat leuke klanten aan gaat overhouden!

Van plan om een eigen webshop te starten?

Een eigen webshop starten is heel erg leuk, maar echt niet altijd makkelijk. Ons advies is om niet meteen te groot te beginnen. Kijk eerst of je het leuk vindt en ga pas uitbreiden als het loopt. Zo houd je de hoeveelheid voorraad overzichtelijk en kan je wennen aan het proces van verkopen, producten opsturen, retouren verwerken, contact met leveranciers en natuurlijk het bijhouden van de administratie. Heb jij dit op kleine schaal onder controle? Pas dan is het verstandig om verder uit te breiden.

Laat je het ons weten als het zover is?

Droom jij er ook al jaren van om een eigen webshop te starten? Dit is absoluut het moment. Maak van 2021 het jaar waarin jij je dromen waarmaakt en je kiest voor iets waar jij gelukkig van wordt. We weten zeker dat jouw project een succes zal worden, als je er zelf maar in gelooft. Enne, stuur je ons een berichtje als het zover is? Vinden we altijd heel erg leuk 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook