fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips bij het kopen van een energiezuinige lamp

Het besparen van energie is niet alleen goed voor het milieu, het is ook beter voor je portemonnee! Wist je dat je met het vervangen van je gloeilampen wel zo’n 30 euro per jaar kunt besparen? Dat is natuurlijk mooi meegenomen! Als je dat bedrag over een aantal jaar meet, kan dit flink oplopen. En het is natuurlijk altijd fijn om je geld in leuke dingen te steken. We hebben hier 4 tips voor het aanschaffen van een energiezuinige lamp voor je op een rijtje gezet. Lees lekker mee!

1. Kies voor een lamp met het energielabel A++. Dit geeft aan dat de lamp super energiezuinig is en dus voordeliger is in het gebruik. Je kan dit label vinden op de verpakking van de lamp.

2. Niet alle lampen zijn dimbaar. Kijk goed op de verpakking om te controleren of hij geschikt is om in combinatie met een dimmer te gebruiken. Het is zonde als je de lamp moet weggooien omdat hij niet geschikt is.

3. Zet je een lamp vaak aan en uit? Ga dan voor een lamp met minstens 500.000 schakelcycli. Dit getal geeft aan hoe vaak je hem ongeveer aan en uit kan zetten. Handig om hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van een lamp!

4. Gooi kapotte gloeilampen en halogeenlampen weg in de vuilnisbak. Spaarlampen, tl-buizen en led-lampen dienen apart ingeleverd te worden.

5. Bestel je lampen online. Je kan zo makkelijker vergelijken en een goede keuze maken. Ook is het fijn om meteen een aantal lampen te bestellen, zo heb je meteen een lekker voorraadje liggen. Mocht je dan een lamp moeten vervangen, dan kan je dit direct doen en hoef je niet eerst een nieuwe te kopen.

Wat voor lampen gebruik jij momenteel? Wij gaan na het schrijven van dit artikel zeker aan de slag met het vervangen van onze lampen. Geld besparen is leuk en al helemaal wanneer het ook nog eens goed is voor het milieu!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook