fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips bij de aanschaf van nieuwe luiers

Bij de aanschaf van nieuwe luiers heb je een enorme keuze. Naast de gerenommeerde merken zijn er tal van huismerken. Zo heb je Pampers bij Kruidvat, maar is het ook mogelijk om daar het eigen huismerk luier te kopen. Het is echter ongeacht het merk altijd van belang om bij de aanschaf van nieuwe luiers met een aantal aandachtspunten rekening te houden. Dat is gemakkelijk als je onderstaande tips bekijkt.

  1. Stem de keuze voor een maat op het gewicht af

Het is bij een luier belangrijk dat deze goed past. Een pasgeborene draagt daarom een andere maat luier dan een kindje van 1 jaar. De juiste maat is af te leiden van het gewicht van je baby. Er zijn overigens maten die elkaar deels overlappen, maar dan is het even een afweging maken. Zit je kindje net tegen de grens aan qua gewicht dan is al snel een overstap te maken naar een grotere maat.

  1. Let op het absorptievermogen

Het absorptievermogen is een van de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van nieuwe luiers. Je wilt toch het beste voor je kind als moeder. Dat betekent dat je wilt voorkomen dat je baby last krijgt van rode en schrale billetjes. Een luier met goed absorberend vermogen biedt dan uitkomst. Kijk bijvoorbeeld hoe de opvang van vocht is geregeld in de luier, zoals met speciale kanalen voor gelijkmatige opvang.

  1. Houd rekening met de bewegingsvrijheid

Een knellende luier beperkt je kindje in de beweging en voelt ook niet comfortabel aan. Bij de aanschaf van nieuwe luiers let je daarom op de mate van bewegingsvrijheid. De zachtheid van het materiaal en soepelheid spelen daarbij een rol. Qua pasvorm en comfort is het verder belangrijk dat er sprake is van een elastiekje aan de achterzijde. Hiermee sluit de luier goed aan boven de billetjes.

  1. Stap op tijd over naar luierbroekjes

Luiers zijn ideaal als je baby nog klein is en niet heel beweeglijk is op de commode. Als je kindje een jaar is, wordt het door de beweeglijkheid al lastiger om snel even een luier te verschonen. Op het moment dat je dat merkt en je kindje al kan staan, is het een idee om over te stappen naar luierbroekjes. Die zijn echt heel gemakkelijk om aan te trekken. Je kindje kan gewoon staan en tilt de voetjes op net als bij het aan- en uitdoen van een onderbroek. Verder zijn luierbroekjes ook goed om tijdens de zindelijkheidstraining te gebruiken. Je kindje kan het luierbroekje dan zelf uitdoen om op het potje te gaan zitten.

Kijk hier voor ervaringen met Kruidvat luiers.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook