fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tip: zo geniet je ook in de winter van je tuin!

Buiten zijn is ontzettend goed voor je! De zon op je huid stimuleert je vitamine D productie, de geur van versgemaaid gras werkt verkwikkend en een fris windje kan je doen herleven… Oftewel: lekker veel naar buiten! Jammer genoeg hebben we in Nederland niet écht vaak lekker weer, dus blijven we vaak meer binnen dan we eigenlijk zouden willen. Maar, ik kwam net een leuke tip tegen: het laten bouwen van een tuinkamer!

Een tuinkamer is eigenlijk precies wat de naam al zegt: een kamer in de tuin. Het is een soort open serre, waardoor je veel vaker kan genieten van je tuin. Ook als het regent of een paar graden kouder is. Je kan hem inrichten met een lekkere lounge set, schommelstoelen of zitzakken.

3

Het dak van een tuinkamer is meestal van glas, hierdoor warmt het binnen lekker snel op als de zon schijnt. Maar, je kan ook een kunststofdak laten plaatsen, de polycarbonaat platen laten iets minder licht door, maar zijn wel wat voordeliger geprijsd.

Ook handig: je kan de tuinkamer zelf monteren. Lijkt dat je moeilijk of heb je er gewoon geen zin in? Dan kan je natuurlijk ook een monteur inschakelen. De meeste mensen kiezen overigens voor het zelf installeren van de tuinkamer.

1

Het lijkt mij echt geweldig om een tuinkamer te hebben! Je kan er buiten eten als het regent, genieten van de natuur als het weer iets minder lekker is of hem zelfs gebruiken als rookruimte. Zo kunnen de mensen die niet binnen mogen roken toch lekker droog en comfortabel staan. Helemaal top!

Lijkt een tuinkamer jou ook wel wat? Hoe zou jij hem inrichten? En waar wil je hem voor gebruiken?

Kijk voor meer informatie op de website van Tuinmaximaal!

2

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook