fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tip! Creëer een originele speelruimte voor de kinderen in de garage

Zoals iedereen weet ben ik dol op mijn kinderen en zou ik ze het liefst de hele dag om me heen willen hebben. Dat was vroeger toen ze nog klein waren en dat is nu nog steeds zo. Hoe fijn is het dan om met een van je dochters samen te werken en de hele dag tegenover haar te zitten op kantoor :).

Een rustig plekje voor de kinderen 

Maar toen Mara klein was en haar zusjes ook konden die drie blonde meisjes best af en toe heel druk zijn en zeker als we bezoek hadden was het fijn als ze even ergens rustig zouden gaan zitten spelen. Maar ons huis was nou ook weet niet zo groot dat we een aparte speelkamer hadden. En om ze nou naar hun slaapkamertje te sturen omdat wij even rustig wilden kletsen ging ons ook wat te ver.

De helft van de garage

Tot een buurvrouw van ons met een geweldig idee kwam. Alle buren in onze straat hebben garages met roldeuren. Zij kwam op het idee om de helft van de garage om te bouwen tot een speelruimte voor de kinderen. Ze liet halverwege de garage een muurtje plaatsen en doordat de garage inpandig bereikbaar was en bereikbaar via onze hal, konden we de deur zelfs weghalen en creëerde ze een mooie speelkamer met veel bergruimte voor speelgoed en ze hing er een tv op, voor de momentjes dat de kinderen echt even stil moesten zijn.

De andere kant van de garage, zeg maar het gedeelte met de roldeur, bleef gewoon een ruimte voor de fietsen, gereedschap, extra vriezertje, de wintersportspullen etc.

Bijna iedereen volgde haar voorbeeld

Omdat eigenlijk bijna niemand in onze straat de auto daadwerkelijk in de garage zette, volgden al velen in onze kinderrijke buurt het voorbeeld van de buurvrouw om van de garage een speelruimte voor de kinderen te maken. En wij hebben het ook gedaan. Onze andere buren echter maakten een geweldig grote keuken van hun garage. Inclusief kookeiland en eettafel. Echt heel gaaf om te zien hoe iedereen een eigen invulling geeft aan een garage, die niet voor de auto wordt gebruikt.

Ook iets voor jou?

Zou jij je garage ook ombouwen tot speelruimte voor de kinderen? Of heb je misschien andere plannen? Laat het ons weten, ook als je andere tips hebt om de garage om te bouwen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook