fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tinder: oppervlakkige seks of een huwelijksmarkt?

Bzzz! Bzzz! De telefoon van het meisje naast me in de trein is consequent aan het trillen. Lichtelijk geïrriteerd werp ik haar een blik toe, maar het eindeloze getril gaat gestaag door. Aangezien ze toch niet doorheeft dat ik naast haar zit besluit ik ongegeneerd met haar mee te lezen. Er gaat een wereld voor me open…

Schermafbeelding 2014-04-03 om 16.47.41

Hij: Schatje, wat een sexy foto! Wat doe je vanavond?
Zij: Babe, ik kan wel naar je toekomen hoor
Hij: Kom naar Utrecht, maak ik het je naar de zin
Zij: Deal! Wat is je adres?

En zo gaat het nog even door. Ik zie dat het niet een jongen is die ze kent, maar een jongen die ze via Tinder spreekt. What the bliep is Tinder? Tinder is een dating app voor jongeren. De app doet op basis van jouw locatie, interesses en Facebook vrienden suggesties voor mensen met wie jij wel in contact zou willen komen. Aan de hand van een foto geef je snel aan of je wel of geen interesse in de voorgeschotelde persoon hebt. Makkelijk en oppervlakkig.

Als de trein eenmaal tot stilstand komt en het meisje en ik opstaan zeg ik brutaal: “veel plezier in Utrecht vanavond.” Haar gezicht wordt rood en ze vraagt me hoe ik weet dat ze op Tinderdate (ja, zo heet dat!) gaat. Ik vertel haar over mijn ongegeneerde spiekgedrag en gelukkig kan ze erom lachen. “Haha, ik verveel me altijd zo in de trein. Dan ga ik maar even op Tinder, altijd leuk” zegt het meisje. Ik vraag haar vervolgens of ze vaker zo makkelijk afspreekt met de jongens die ze daarop ontmoet en ze knikt bevestigend. “Heel eerlijk gezegd vind ik ze vaak niet eens echt leuk. Het is gewoon spannend en wie weet ontmoet je ooit ‘de ware’. Een paar vriendinnen van mij hebben hun vriendjes op Tinder ontmoet. Daarom doe ik het”.

Uiteindelijk moeten we allebei een andere kant op en stopt ons gesprek. Wanneer ik eindelijk thuis ben, is de afspraak van het meisje nog niet uit mijn hoofd. Wat als die jongen een verkrachter blijkt te zijn? Of nog erger? Ik zal er nooit achter komen. Toch is mijn nieuwsgierigheid naar Tinder niet weg, het wordt met de dag groter. Als een goede vriendin en ik die week samen met een groot glas wijn in de zon zitten, nemen we dan ook een besluit: ik ga aan de Tinder.

Ik wil niet teveel in details treden, maar het was ‘een ervaring’ om het maar zo te zeggen. Ik heb nog nooit zo ontzettend veel slechte openingszinnen, seksueel getinte opmerkingen en spelfouten bij elkaar gezien. Binnen tien minuten heb ik Tinder dan ook weer verwijderd. Stiekem vraag ik me af wat al die mensen in deze app zien. Krijgen meisjes gedurende de dag niet genoeg van dit soort opmerkingen naar hun hoofd geslingerd? Of vinden ze die aandacht stiekem gewoon heel leuk?

Wat het ook is, Tinder is een succes. Zitten jouw kinderen ook op Tinder? Wat vind je hiervan?

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

jean-paul -

die intro
Dus of dat is verzonnen of ik zit op een andere planeet.

mara -

Beste Jean-Paul,

Dit is zeker niet verzonnen! Of je op een andere planeet zit weten we niet, maar mocht dat zo zijn: leuk dat je ook daar Damespraatjes kunt lezen 😉

Groet,
Mara (Damespraatjes)

Reageer ook