fb

Tijdmeting is al duizenden jaren oud

Iedereen is wel bekend met een klok. De klok bestaat dan ook al meer dan honderd jaar. Wanneer we nog verder teruggaan in de tijd dan is het op te merken dat de mens eigenlijk vanaf het begin van de tijd bezig is geweest met het meten hiervan. Al duizenden jaren geleden werd er gebruik gemaakt van tijdsmetingen met behulp van zonnewijzers. Na de zonnewijzer heeft de klok zich doorontwikkeld en zo is het uiteindelijk geworden wat het tegenwoordig is. Het slingeruurwerk werd ontwikkeld en er zijn tegenwoordig ook veel klokken op netstroom beschikbaar. Vandaag de dag is tijd belangrijker dan ooit en hebben we ook meer elektronica tot onze beschikking om de tijd van af te lezen, zoals onze laptops, tablets en smartphones. De klok is dan ook allang niet meer alleen interessant vanwege de tijdsmeting, maar heeft zichzelf een status als interieur object verworven.

De klok is steeds belangrijker als interieur object

De veranderende status van de klok en het feit dat deze steeds belangrijker is geworden qua uitstraling binnen de inrichting, heeft er toe geleid dat er ook steeds meer verschillende designs en stijlen klokken bij zijn gekomen. Een van het populairste type klokken die we in vrijwel elk huishouden tegenkomen is de wandklok. De ronde klok met wijzerplaat is erg mooi om te zien in al haar eenvoud en goed in te passen in diverse interieurs. Naast de analoge klokken zijn er ook diverse digitale klokken te vinden die niet alleen qua uitstraling zeer goed bij sommige interieurstijlen passen, maar ook zeer praktisch kunnen zijn. Een digitale klok in de keuken is bijvoorbeeld ideaal om als kookwekker te gebruiken. Ook de retro klok is een klok die op dit moment trending is en in verschillende soorten en maten te verkrijgen is.

Klokken zijn te vinden in alle soorten en stijlen gemaakt van diverse materialen

Naast alle verschillende stijlen klokken zijn er natuurlijk altijd nog de klassieke klokken, zoals bijvoorbeeld de koekoeksklok die bij zeer veel mensen erg geliefd is. Deze iconische klok met prachtig houtwerk en het bekende koekoeksgeluid is een absoluut collectors item en wordt tegenwoordig ook in moderne varianten uitgebracht. Landelijke klokken worden vaak in grote formaten gemaakt en passen vaak goed in grotere en ruime interieurs en kunnen een zeer belangrijke rol spelen in de sfeer die door de inrichting wordt opgewekt. Qua materiaal gebruik zijn klokken van nu zeer uiteenlopend. De meeste klassieke klokken zijn gemaakt van hout, terwijl er ook steeds meer klokken van andere materialen op de markt komen, je kan hierbij denken aan keramiek, koper en zelfs aan kristal. In elke soort en in vrijwel elke prijscategorie is er wel een geschikte klok te vinden die bij jou en jouw interieur past.

Reageer ook