fb
Damespraatjes Damespraatjes

Acht tips om de Koningsdag sale van jouw kind te laten slagen

Staan jouw kinderen ook al te trappelen bij het idee van Koningsdag? Lekker de stad in, rondwandelen tussen de gezelligheid en misschien zelfs wel een eigen standje opzetten? Als jouw kinderen dat laatste in de planning hebben staan, is het een goed idee om hier vast over na te denken. Het is namelijk niet alleen een project van je kind, ook jij zult er flink betrokken bij zijn. Damespraatjes heeft 8 tips voor een perfecte Koningsdag sale!

De-winkel-van-tom-dp

  1. Kleedjes op vlooienmarkten zien er vaak ongeorganiseerd en zelfs een beetje viezig uit. Hierdoor is het voor veel mensen niet aantrekkelijk om te kijken, laat staan wat te kopen. Creëer overzicht en zorg dat mensen zich op hun gemak voelen. Zet grote witte tafels neer en zet hier spullen op. Remember: less is more. Kies een paar eye catchers en stouw niet de hele tafel vol.
  2. Mensen bij de stand? Houd ze daar! Zet een dienblad met kannen koud komkommerwater en lekkere snacks neer. Je zult zien dat jouw refreshments zorgen voor een relaxte en gezellige sfeer rondom de stand.
  3. Kinderen zijn snel afgeleid. Het in zijn of haar eentje neerzetten van jou kind is dan ook niet zo’n goed idee. Team-up met een vriendje of vriendinnetje en zijn of haar moeder. Op die manier kunnen jullie een oogje in het zeil houden als de kids even wat afleiding nodig hebben.
  4. Troep vinden we al genoeg op de Koningsmarkt. Maak daar gebruik van! Zoals we in de eerste tip al aangaven hoef je geen supervolle stand te hebben, maar ga voor kwaliteit. Verkoop niet alleen speelgoed van de kinderen, maar ook jouw designerjurkje van vorig jaar kan iemand heel blij maken.
  5. Ga voor ronde prijzen. Dit is voor de kids een stuk makkelijker rekenen en aan het einde van de dag zit je niet met een pot vol vijf en tien cent muntjes.
  6. Creëer vooraf aandacht! Je kind en jij kunnen op het schoolplein, sportclub of via Facebook al flink wat klanten werven. Niet alleen leuk om meer te verkopen, ook fijn om even te lachen met iemand die jullie kennen.
  7. Regel een partytent, leuk om te versieren met stijlvolle ballonnen of lampions. Niet alleen is een partytent goed ter aankleding, ook bij regen of hete zon kan het jullie redding zijn.
  8.  Spreek met je kind af dat als hij of zij de hele dag bij de stand blijft, hij ook jouw deel van de winst krijgt. Een leuke motivatie om zich hard in te zetten voor jullie project. Fijn voor jou: je staat aan het einde van de middag niet alles zelf op te ruimen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook