fb
Damespraatjes Damespraatjes

The great countdown voor Wendy en Tom

Tom-en-Wendy-on-the-map-dp
Nog een maandje en dan is het zo ver: The Big Trip. Ik ben de dagen aan het aftellen tot vertrek en de dagen dat ik nog moet werken (nog maar 16!). We hebben geweldige huurders voor ons huis en de post wordt vanaf 1 december doorgestuurd. Alle inentingen zijn gezet en de malariapillen besteld. Bij elk kledingstuk dat ik draag en dat comfortabel zit bedenk ik of het mee moet op reis. Zo ja dan gaat het op een lijstje.

Bijna alles gaat trouwens op een lijstje. Zo heb ik een lijstje met to do voor vertrek, een lijstje met to buy voor m’n medicijnkastje, een lijstje met to read voor de boeken die ik pas op reis wil lezen en een lijstje voor de muziek die mee gaat (elk hitje dat ik op de radio hoor wordt getagged in Shazam). Ik heb zelfs een lijstje voor vrienden die wel of niet op onze afscheidsborrel komen.

Ja, wat dat betreft ben ik goed voorbereid. Voor de reis zelf misschien iets minder en daar maak ik me soms zorgen over. We hebben een ticket naar Cancun en een globaal idee van de landen die we willen bezoeken: Mexico, Belize en Guatemala. Van daaruit vliegen we naar Panama om met een zeilboot langs de San Blas-eilanden naar Colombia te gaan. Ecuador, Galapagos, Peru, Bolivia en uiteindelijk Chili. Én we hebben zes maanden de tijd! Zes maanden lang vakantie. Of ‘op reis’ zoals ik het liever noem want vakantie is makkelijk, maar voor reizen ‘on a budget’ moet je toch best wat moeite doen.

Lonely-Planet-Central-America-on-a-shoestring-dp

 

Natuurlijk heb ik er enorm veel zin in. Zes maanden weg met mijn grote liefde Tom. Geen afspraken, geen verplichtingen, geen telefoontjes en geen social media die je leven beheersen. Ja zo dramatisch is het echt want ik verzorg de online publiciteit bij een uitgeverij. Dat word dus echt afkicken voor me.

Toch heb ik speciaal voor de reis een nieuwe gadget uitgezocht: de Samsung Galaxy Mega 6.3. Een mega-telefoon of een mini-tablet, hoe je het ook wil noemen. The best of both worlds in één apparaat! Ideaal om mee te bloggen op reis zonder lang te moeten wachten op een plekje achter de computer in een overvol internetcafé. Want we gaan wel een blog bijhouden: On The Map.
Er komt een His-blog (voor Tom) en een Her-blog (voor mij). Leek ons leuk omdat Tom vindt dat ik mijn reisdagboeken altijd veel te wollig schrijf. Mocht je dus alleen de hoogst nodige feiten willen lezen: check de blog van Tom!

Wel een gek idee hoor, om dadelijk een half jaar weg te zijn. Iedereen wil ook opeens met je afspreken terwijl de datum steeds dichterbij komt en je agenda steeds voller raakt. En dan moet je keuzes gaan maken. Niet mijn sterkste kant. Gelukkig komen veel vrienden en familie naar onze afscheidsborrel. En slapen we na onze sleuteloverdracht een paar dagen bij mijn ouders. Twee straten verwijderd van mijn zus, haar man en mijn twee neefjes. Jeetje wat ga ik die mensen missen! Gelukkig is er Skype en WhatsApp. Nu maar hopen dat ik internet heb…

wendy-mazer
The Big Trip

Wendy Mazer (32 jaar) vertrekt in december samen met haar vriend Tom voor zes maanden richting Midden- en Zuid Amerika. Wendy verruilt de online publiciteit bij The House of Books voor haar backpack en een klein budget. Het enige dat op dit moment vast staat is het ticket naar Mexico en de landen die ze graag willen zien. Welke avonturen gaan ze samen tegemoet? Gewapend met een Samsung Mega zal Wendy jullie hier iedere maand over berichten vanaf de andere kant van de oceaan.

14 reacties

Sonia Obando -

Jongens, geniet ervan!!!
Als jullie steunt moeten hebben met Español, ben ik hier graag om te helpen.

Mucha suerte y buen viaje!!!!!

Elsbeth -

Wat een stoer plan! Veel plezier.
Ik zal jullie avonturen via de blog volgen.
Elsbeth

Wendy -

Geweldig!! Dank voor alle leuke en lieve reacties mensen. Natuurlijk doen we voorzichtig en gaan we er ontzettend van genieten. En zoals gezegd: we houden jullie op de hoogte:)

Pascale -

Jeetje Wendy, Tom, Wat gaaf!!!!!
Ga genieten van alle mooie dingen die je tegen gaat komen. Ik wens jullie alle plezier en geluk tijdens deze fantastische reis. En zie jullie over een half jaar vast wel weer met alle mooie belevenissen en herinneringen bij Kimm en Pieter. Veel liefs en doe voorzichtig!! Pascale, Danny en kids

Anoeska -

Hoii Wendy! Heel veel plezier op jullie grote reis! Ik ben erg benieuwd naar jullie avonturen en ik hoop op een dag ook zo’n mooie reis te gaan maken. Echt te gek dat je dit gaat doen! Geniet ervan, ook van de laatste weekjes werk en ik ga jullie blog natuurlijk volgen. Veel liefs van je ex-stagiaire Anoeska

Pauline -

A once in a lifetime experience….embrace it with both hands…safe travels…Gr. Pauline

Jacky -

Hi Wendy,
Respect! Ik wens je veel plezier, succes, genot en leerzame momenten. Ik ga je blog zeker volgen.
Groetjes, Jacky

Floor -

Super leuk Wendy! Ik ga jullie zeker volgen!

Hetty -

Hi Wendy

Ik ga jullie volgen hoor, vind het ontzettend spannend voor jullie.
Ik hoop dat jullie een te gekke tijd samen krijgen, vol avontuur en liefde.

Knuffel, hetty

mia -

En alweer een groot schrijver onder ons.
Leuk blog geschreven Wendy.
Minder leuk is dat de datum nu wel erg snel dichtbij komt, maar ja we hebben tegenwoordig skype en daar zullen we jullie graag mee volgen
liefs mama

Margriet -

Ik vind het helemaal niet leuk dat het nog maar 16 dagen is! Gelukkig kun je een blog bijhouden en kunnen we al jullie belevenissen lezen 🙂 Heel veel plezier en blijf lekker zo ‘wollig’ schrijven!

Ron -

Hey Wendy,
Wat een leuke blog heb je geschreven. Heel benieuwd wat er de volgende keer van jouw hand komt, want dan zit je in midden- of zuid Amerika. Veel succes.

xjes
Ron

Pieter -

Hola Wendy,

Leuk geschreven!
Jullie gaan een mooie beleving tegemoet 🙂
Ik zal jullie avonturen hier zeker blijven volgen.

Geniet van the great countdown 😉

Liefs,

Pieter

Regine -

O, wat leuk zeg, veel plezier en alvast een goede reis!

Reageer ook