fb
Damespraatjes Damespraatjes

Terug van zwangerschapsverlof: hoe de ochtend van mijn eerste werkdag een complete chaos werd

In april klapte ik met een dikke buik mijn laptop dicht, om hem vandaag voor het eerst weer open te klappen. In de tussentijd is er veel gebeurd. Heel erg veel. We kregen een tweede kindje, verlieten Amsterdam en verhuisden als kersvers gezin van vier naar Bussum. Heel wat life events in één zomer gepropt. Hoewel het een onvergetelijke zomer was, vind ik het zó lekker dat ik weer ’terug’ ben. Mijn zwangerschapsverlof zit er officieel op! 

Niet bepaald soepel

Al weken keek ik uit naar deze eerste werkdag. Als een dolle het eerste artikeltje van de dag tikken, koffiedrinken en werkoverleg (lees: vooral gezellig kletsen) met Sandra en mijn record mail-wegwerken verbreken; ik kon echt niet wachten. Mijn eerste werkuren lopen tot nu toe rete soepel. Helaas kan ik dat niet over mijn ochtend zeggen. Met twee kinderen is dat op z’n zachtst gezegd nogal wennen.

Kinderwekker

6:45 uur: De wekker gaat. Ik had me eigenlijk voorgenomen meteen op te staan, maar na een gebroken nacht waarbij ik Helena om 2:00 uur en om 5:00 uur een fles heb gegeven, lijkt dat onmogelijk. Ik druk een paar keer op de snooze-knop van mijn telefoon, wetende dat daar over het algemeen alleen maar ellende van komt…

7:10 uur: Terwijl ik net voor de derde keer op de snooze-knop druk, gaat mijn andere wekker af: Helena. Hoewel wakker worden van gekrijs nooit prettig is, was ik er nu wel blij mee. Geen excuses meer en mijn bed uit!

Naakt door het huis

7:15 uur: Met een poepluier in mijn ene hand en een fles melk in mijn andere ren ik door het huis. Sophia is inmiddels ook wakker en ik gooi snel een paar boekjes in haar bedje. Niet zo gezellig, maar het werkt altijd om het aankleedritueel met haar nog heel even uit te stellen.

7:40 uur: Helena heeft gedronken en ligt te spelen in de box. Sophia heb ik inmiddels ook een fles melk toegeworpen om het ochtendritueel met haar nog wat langer uit te stellen. Ik spring onder de douche om er drie minuten later zeiknat achter te komen dat alle handdoeken nog op zolder in de wasmand liggen. Naakt en nat ren ik de trap op om er een te pakken. Ondertussen hoor ik Helena huilen in de box en zegt Sophia in haar bed: “Ik luier uit. Ik poepie.” Laat het los, laat het los…

Liever pinda dan poep

8:00 uur: Wat zich precies tussen 7:40 en 8:00 uur heeft afgespeeld wil ik jullie besparen. Om het kort in steekwoorden samen te vatten: poepluier, uitgetrokken, bedje, lakens, gezicht, haar, douchen. You get the picture… Om 8:00 uur heb ik haar aan de ontbijttafel. Hier smeert ze met veel plezier een boterham met pindakaas door haar net gewassen haren. Ach, liever pinda dan poep zeg ik altijd maar.

Tussen 8:00 en 8:30 uur probeer ik de tsunami van speelgoed die zich in recordtijd over de woonkamer heeft uitgestort op te ruimen. Onze hulp komt elke maandag en ik wil hem niet opzadelen met deze bak ellende. Hij krijgt al genoeg voor zijn kiezen met de rest van het huis.

Mijn dag kan beginnen

Om 8:30 stap ik in de stromende regen op de fiets. Helena huilen, Sophia huilen en mijn nét droge haar weer net zo nat als toen ik naakt door het huis rende om een handdoek te pakken. Na heel wat huilen en afscheidskusjes vlucht ik weg bij de crèche. Hoppa, op naar kantoor. Mijn dag kan beginnen!

Hoe zag jouw eerste ochtend na je zwangerschapsverlof eruit? Ik ben heel benieuwd of ik de enige ben bij wie zoiets zo chaotisch gaat. Praat met ons mee, deel je tips en vertel jouw verhaal in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook