fb
Damespraatjes Damespraatjes

Te jong om te trouwen!

Eén van mijn lievelingsprogramma’s is Say yes to the dress op TLC. Heerlijk om uren lang ruziënde meiden, financieel bezorgde ouders en over the top jurken te bekijken. Ik zou er bijna zelf van willen trouwen…

Maar goed, ik ga voorlopig nog niet trouwen. Toch is het nooit verkeerd om je vast een beetje te oriënteren op een jurk. Alle websites ter wereld afgestruind, maar holy moly wat zijn die jurken duur! Ik realiseer me dat ik twee opties heb: een rijke man vinden, of settelen voor tweedehandsje van Marktplaats.

Aangezien een rijke man vinden bij elke vrouw in de planning staat, besluit ik toch maar het Marktplaats idee een kans te geven. Window shoppen voor spek en bonen zullen we het maar noemen.

Maar na tien minuten kijken naar afgedragen jurken met Champagne, taart en onbekende vlekken, zie ik een opvallende jurk. De jurk is kindermaat 146 en de bijgeleverde schoenen zijn maat 33… Het tekstje in de advertentie luidt:

Ik verkoop de mooie zijde trouwjurk van mijn dochtertje. Het jurkje is maat 146. Inclusief sluier met pareltjes en witte lakschoenen (schoenmaat 33). Slechts 1 keer gedragen op haar huwelijksdag. Graag bieden en mailen via marktplaats.
http://kleding-schoenen-dames.marktplaats.nl/trouwkleding-en-trouwaccessoires/613539972-handgemaakte-trouwjurk.html 

Ik weet niet hoor, maar dit klinkt wel echt super raar! Is dit een grapje of zijn er echt mensen die hun dochters zo jong laten trouwen?

Spontaan heb ik geen zin meer om naar jurken te kijken. Ik wacht nog wel een paar jaar.

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

4 reacties

Jacqueline de Waal -

Bah wat een raar verhaal!

joanydvv -

Het kan natuurlijk ook voor een andere gelegenheid zijn gebruikt. Toen ik mijn communie deed moesten we ons in groepjes voorbereiden op school. Een van de meisjes in mijn groep droeg voor haar communie een kinder-trouwjurk.

Juanita -

Relax!
Als je het mij vraagt is het een communiejurk. 😉
Ook door die gele strik.
Google maar eens op processie.
Bij ons in het dorp hebben we ook een processie op 24 juni en daar lopen dan ‘bruidjes’ in mee.
bijv. http://3.bp.blogspot.com/_gXji77SXfsQ/TD9lfiIjqOI/AAAAAAAAEWw/E8W5EuWmSqM/s1600/processie.JPG

Daniëlle -

Het spijt me zeer, maar wie zal daar nu op willen bieden! Het is helemaal geen mooie jurk, dus als jurk voor bruidsmeisjes zou ik ‘m ook nooit overkopen.
En ik snap je reactie volkomen… Wat een anti-climax om zo een jurk op het web te vinden. Schandalig als het géén grap is.

Reageer ook