fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tattoo verwijderen: welke redenen kun je hiervoor hebben?

tattoo verwijderen

Niet zo veel mensen weten dat ik op mijn negentiende een tattoo heb laten zetten. Het is niet dat ik me er ooit voor heb geschaamd, maar ergens voelde het al lang dat het eigenlijk helemaal niet bij mij past. Steeds meer neig ik naar een zo eenvoudig mogelijke uitstraling, zonder al te opvallende make-up, sieraden of tatoeages. Mijn tattoo verwijderen paste hier goed bij. Daarnaast was er ook nog een andere reden waarom ik hem liet weglaseren. Daar ga ik in dit artikel verder op in. Overweeg jij je tattoo te laten verwijderen? Lees dan zeker met ons mee! Tattoo verwijderen: welke redenen kun je hiervoor hebben?

Tattoo verwijderen: voordat we beginnen

Doe (net als bij het kiezen van een goede tattoo artist) uitgebreid onderzoek voordat je jouw tattoo laat weglaseren. Of je nou je ‘tattoo verwijderen‘ of ’tattoo laseren’ in je zoekbalk intypt, kijk altijd naar kwaliteit en nooit naar de prijs. Een laserbehandeling dient uitgevoerd te worden door iemand die hiervoor is opgeleid en de juiste apparatuur heeft. Doe je dit niet, dan kun je daar je leven lang spijt van hebben.

Niet mooi gezet

Als je een tattoo laat zetten, is het belangrijk dat je voor een tattoo artist kiest waarvan je zeker weet dat hij/zij goed is opgeleid, veilig werkt, voldoende ervaring heeft, goed naar jouw wensen luistert en die je vertrouwt. Zaken als direct terecht kunnen of een concurrerende prijs zouden geen reden moeten zijn om ergens een tattoo te laten zetten. Heb je onverhoopt toch een lelijke tatoeage laten zetten? Dan kun je drie dingen doen:

  1. Laten staan: kan een grappig verhaal zijn
  2. Er iets overheen laten zetten: soms kan iemand anders er nog wat moois van maken
  3. Tattoo verwijderen: laat je tattoo weglaseren

Past niet meer bij je

Als je op jonge leeftijd een tattoo laat plaatsen, kan het zijn dat het later simpelweg niet meer bij je past. Zo ook bij mij! Ik nam de stap om hem te laten weglaseren ongeveer een jaar voor mijn huwelijk. Ik wilde een jurk aan met open rug en ik vond het geen prettig idee dat de tattoo zichtbaar zou zijn. Het weglaseren kan even duren, dus het is goed om hier op tijd mee te beginnen.

Herinnert je aan iets naars

De naam van een ex, een tattoo geplaatst onder dwang of een tattoo die je aan iets anders vervelends helpt herinneren: je bent hem mogelijk liever kwijt dan rijk. Ook ik dit geval kun je er iets overheen laten zetten (bijvoorbeeld een streep door de naam van je ex). Wil je er helemaal vanaf? Dan is je tattoo laten weglaseren een betere optie. Tattoo verwijderen Amsterdam of in andere grote steden? Laat je vooraf altijd goed informeren over wat je kunt verwachten!

Staat bepaalde dingen in de weg

Waar een tattoo vroeger niet altijd een al te best imago had, is dat tegenwoordig gelukkig wel anders. Toch zijn er nog werkgevers die liever geen mensen met zichtbare tatoeages aannemen. Enerzijds is dat heel ouderwets, maar als een neutrale uitstraling gewenst is voor een bepaald beroep, is het soms gewoon niet anders. Maak de afweging wat voor jou belangrijk is. Wil je liever de baan dan de tattoo? Dan laat je hem weglaseren.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Photo by Cody Black on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook