Tagliatelle met rode pesto, geroosterde paprika en kip

Wat is er lekkerder met dit weer dan aan tafel te zitten en een heerlijk bord warme pasta te eten? Rode pesto is heerlijk en lekker om zelf te maken van geroosterde paprika. Dit kun je makkelijk in de oven doen.

Voor 2 personen:

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 rode paprika
  • stuk of 10 cherry tomaten
  • hand vol verse basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 kipfilet
  • scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Snijd de kip in stukjes of reepjes en laat even marineren in een beetje olijfolie, oregano, peper en zout. Snijd de paprika in repen en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakplaat in met olijfolie en leg de repen paprika daar op. Rooster ze 20 minuten in de oven. Rooster de cherrytomaatjes de laatste 10 minuten ook even mee. Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Maak nu de pesto, door de helft van de paprika, de cherry-tomaatjes, pijnboompitten, Parmezaanze kaas, verse basilicum, peper en zout, 1 teen knoflook in de staafmixer fijn te malen. Bak de kip gaar en blus af met de witte wijn. Voeg hier de pesto en crème fraîche aan toe, meng goed door elkaar en warm op. Meng hier de gekookte tagliatelle doorheen goed doorheen. Verdeel over de borden en serveer met de overige geroosterde paprika en eventueel nog wat cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas erover, eet smakelijk! Je kunt de kip ook gemakkelijk weglaten voor een heerlijke vegetarische pasta. Je kunt de kip ook vervangen door Quorn.

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl


 


Reageer ook