fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sushi voor beginners: dit is wat je moet weten

Sushi, je kunt ervan houden of het helemaal niets vinden. Wellicht ben je nog niet zo bekend met sushi en zou je graag willen weten of het iets voor jou is. Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over sushi. Van hoe je sushi eet tot de populairste soorten sushi: het wordt allemaal besproken in dit artikel. De cursus sushi voor beginners gaat van start! 

Wat is sushi?

Je hebt hoe dan ook wel eens sushi gezien. Sushi is een gerecht uit de Japanse keuken en bestaat vaak uit rijst, zeewierbladen, vis en groenten. Vaak wordt dit nog gecombineerd met andere ingrediënten, waardoor er heel veel verschillende soorten sushi zijn. Sushi heb je hierdoor met verschillende ingrediënten, vormen en kleuren.  Over het algemeen is sushi koud, maar het kan ook voorkomen dat je in een restaurant bijvoorbeeld kunt kiezen voor warme sushi.

Hoe wordt sushi gegeten?

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt sushi van oorsprong met stokjes gegeten. Deze stokjes worden ook wel chopsticks genoemd. Als je voor het eerst sushi eet, vind je dit waarschijnlijk allesbehalve handig. Echter, oefening baart kunst. Hoe vaker jij sushi gaat eten, hoe makkelijker het eten met deze stokjes jou af zal gaan. Als je sushi eten wel lekker vindt is het dan ook eigenlijk wel een must om te leren met deze stokjes te eten, want sushi eten met bestek is een no-go.

sushi voor beginners

Sushi wordt normaal gesproken gegeten met wasabi, gember en sojasaus. Als je voor de eerste keer sushi eet, is het aan te raden om hier niet te veel van te nemen. Vooral wasabi is heel erg scherp van smaak, waardoor het overheersend kan worden. Hoe vaker je sushi eet, hoe meer wasabi je kunt proberen. Dit geldt ook voor gember. Gember heeft een eigen scherpe smaak, maar is wel lekker te combineren met het eten van je sushi. Sojasaus is een saus dat van onder andere sojabonen is gemaakt. Het heeft een zoute smaak en is heel lekker om te combineren met je sushi.

Wat zijn de populairste sushi soorten?

Al overtuigd om sushi eens te proberen? Dan raden wij je aan om sushi voor de eerste keer in een restaurant te proberen. Een echte aanrader hierbij is het sushi restaurant in Den Bosch. Dit restaurant staat bekend om de hoge kwaliteit en diversiteit. Er zit hoe dan ook wel wat tussen dat jij lekker vindt. Als beginner is het echter goed om te beginnen met de basis van sushi. Want welke sushi soorten zijn nou het populairste?

Nigiri: deze sushi soort bestaat uit een stukje vis dat op een bedje van rijst is gelegd.

Sashimi: dit is rauwe vis zonder rijst. Vaak wordt dit gegarneerd met wat zeewier onder de vis. Je kunt sashimi puur eten of met sojasaus, aan jou de keuze. Je eet deze sushi met stokjes.

Maki: een hele bekende soort sushi is Maki. Deze soort bestaat uit rijst en nog één ander ingrediënt. Hierbij kan je denken aan vis of groente. De Maki is ingerold tussen noribladen.

Uramaki: deze sushi soort staat ook wel bekend om als de ‘binnenstebuiten sushi’. Zoals dit al doet vermoeden is de sushi bij een Uramaki dus andersom gerold. Dit betekent dat de rijst aan de buitenkant zit, en de nori (zwart zeewier) aan de binnenkant. Deze sushi soort zien we vaak terug met één of meerdere vullingen, er zijn veel verschillende soorten.

Temaki: deze sushi soort kun je herkennen aan het kegelvormige uiterlijk. Hierin zit rijst verwerkt, met aanvulling van andere ingrediënten.

Sushi voor beginners: nu weet jij het!

Ben jij al overtuigd om sushi te gaan proberen? Aan de hand van dit artikel hopen wij jou de basisinformatie over sushi voor beginners te hebben gegeven, zodat je zelf kunt beslissen of sushi eten het proberen waard is voor jou!

Reageer ook