fb
Damespraatjes Damespraatjes

Supermama Kirsten is moeder, huishoudster en klusser in één!

Waar is de tijd gebleven dat ik kon uitslapen, doen wat ik wilde, wanneer ik wilde? Sinds ik moeder ben, wat ik voor geen goud meer zou willen missen, vraag ik me soms weleens af: hoe kon ik vroeger denken dat ik druk was?! Tegenwoordig ben ik namelijk alles in een: moeder, partner, vriendin, huishoudster, kok en klusser. En dat alles ook nog eens de hele dag door. Is dat erg? Nee hoor, beetje meer plannen en organiseren en alles is goed te doen én ik kan er ook nog eens van genieten.

Nooo stress

Als de wekker gaat begint de dag en is het tijd voor actie. Maar de avond ervoor ben ik al begonnen met de voorbereidingen om zo veel mogelijk ochtendstress te voorkomen. De kleren liggen al klaar en de tassen zijn zo goed als mogelijk ingepakt. Nu is het alleen nog mezelf en de kinderen klaarmaken en hup de auto in op weg naar de peuterspeelzaal voor de oudste, om vervolgens door te rijden naar opa en oma voor de jongste.

Mijn planning in de morgen:

  • 6:30 uur: douchen en aankleden
  • 6:45 uur: kinderen wassen, kinderen aankleden
  • 7:15 uur: gezamenlijk ontbijten en tandenpoetsen
  • 7:45 uur: auto in en op weg naar de opvang / opa en oma
  • 8:15 uur: begin van mijn (thuis)werkdag

Planning en organisatie

Het begin van de dag is dus altijd wel druk, maar verloopt meestal zonder problemen. Het einde van de dag ben ik meestal degene die de kinderen haalt. Als het even lukt, doe ik overdag tussendoor de voorbereidingen van het eten (voordeel van voor jezelf werken!). Als er dagen zijn dat het niet lukt, haalt mijn man ze. Hij heeft ook een drukke baan, dus ik stuur hem dan gewoon een uitnodiging via mijn agenda zodat hij het als afspraak kan blokken in de zijne. Heel handig! Dat doen we trouwens bij al onze gezamenlijke afspraken. Bij ons werkt dit goed, maar er zijn nog veel meer agenda en planningsapps die handig zijn.

Opgeruimd staat netjes

Een druk bestaan met twee kids kan soms chaotisch zijn, daarom houd ik van een opgeruimd huis. Natuurlijk mogen de kinderen in huis lekker spelen, maar einde van de dag wordt alles netjes opgeborgen in de kast in grote plastic opbergdozen. Voor de was heb ik op zolder waskamer met verschillende wasmanden voor de vieze en schone was. De keuken moet ook netjes zijn, alleen wordt mijn hoekkeuken met twee kids toch iets te klein. Dus: tijd voor een grotere nieuwe keuken met kookeiland! Yeah! Dat wil ik al jaren, veel extra opbergmogelijkheden krijg ik erdoor. Alleen zie ik het niet zitten met twee kids de woonboulevard af te struinen, dus is het heel fijn dat je tegenwoordig online al aan de slag kunt met het maken van je keukenopstelling. Je kunt zelfs al een eigen 3D ontwerp maken, we hoeven nu alleen nog maar materialen te kiezen en dat scheelt een hoop tijd. Ik kan niet wachten tot ik kan kokkerellen in de nieuwe keuken. Man erbij die een wijntje inschenkt, kids aan de andere kant van het eiland die zitten te kleuren, heerlijk!

Me time

Om al mijn taken als mama, partner, vriendin, huishoudster enzovoort goed te kunnen blijven uitoefenen, heb ik echt ook echt tijd voor mezelf nodig. Mijn man en ik hebben de afspraak dat we doordeweeks ieder een eigen sportavond hebben. Ik kan namelijk niet zonder mijn paard. Maar ik heb meer nodig. Dus een keer in de maand is het ook echt me time: Of het nu een etentje met vriendinnen is, een avond de kroeg in met ze, een dagje spa of een dagje shoppen, maakt niet uit. Datzelfde geldt ook voor mijn man. En de kids? Die gaan dan lekker logeren bij opa en oma of een van de ooms en tantes. Zo is iedereen blij! Dus voel ik me er ook echt niet schuldig onder. One happy family J!

Liefs, supermama

PS. Wanneer voel jij je een echte supermama?

 Kirsten is copywriter, heeft twee kinderen en werkt vanuit huis. Speciaal voor Damespraatjes beschreef ze een dag uit haar leven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook