fb
Damespraatjes Damespraatjes

Super simpele methode ontdekt om van je flaporen af te komen

Flaporen! Eerlijk gezegd stoor ik me er nooit aan en vind ik het juist geweldig als niet iedereen er hetzelfde uitziet. Het maakt een persoon uniek en wat mij betreft doen mensen niets aan hun flaporen. Toch staan sommige mensen die zelf flaporen daar anders tegenover. Zo’n 5 procent van de Nederlanders heeft er last van en per jaar laten duizenden mensen hun oren corrigeren, waaronder 3.000 kinderen.

Oortjes spalken

De operatieve oorcorrectie kan vanaf een leeftijd van 5 a 6 jaar. Uit onderzoek van de Nederlandse plastisch chirurg Marieke van Wijk blijkt echter dat er een veel simpelere oplossing is, waarbij er niet geopereerd hoeft te worden. Door de oren van een pasgeboren baby te spalken is de kans groot dat hij blijvend van zijn flaporen afkomt.

Lees ook: Dit zijn de redenen waarom jij deze zomer naar St. Johann zou moeten gaan

Gebruik maken van slap kraakbeen

Volgens van Wijk wisten Japanse plastisch chirurgen dit al. “Maar wij hebben ontdekt dat dat tot 6 weken kan. Jonge baby’s hebben veel oestrogenen bij zich, nog afkomstig van hun moeder. Daardoor is het kraakbeen erg slap en daar kun je als arts handig gebruik van maken. De oren zijn in de eerste weken nog makkelijk te plooien en te vormen”, aldus Van Wijk tegen RTL nieuws.

Zo oud als je baby

Het slagingspercentage van deze ingreep is vrij groot want zo’n tweederde van de onderzochte kinderen kwam daadwerkelijk van zijn flaporen af. “Met het spalkje, een plastic buisje in de goede vorm, en een pleister kon je de oor en vooral de vouw langs de rand, heel mooi op zijn plek krijgen.”

Er moet ongeveer even lang gespalkt worden als het kind oud is. “Als het kind drie weken oud is, moet je het drie weken spalken. Het is een vrij simpele oplossing.”

We zijn heel benieuwd naar jullie reacties op dit bericht! Had je deze methode graag eerder willen kennen? En zou jij de oortjes van je pasgeboren baby laten spalken? Laat het ons weten bij de reacties onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: RTL nieuws

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook