fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stuurt de man van Patty nog steeds pikante berichtjes naar haar vriendinnen?

Hoe reageer je als je man ondeugende of pikante berichtjes stuurt naar je vriendinnen? Wuif je het lachend weg of maak je je ernstig zorgen? Patty vertelde ons een tijdje geleden dat haar man Nol regelmatig naar haar vriendinnen appt. Of ze naakt op bed willen gaan liggen omdat hij er zo aankomt….

Aanvankelijk kon Patty er hartelijk om lachen als een vriendin in alle staten belde om te vertellen van de berichten van Nol. “Nol is een warhoofd, een chaoot. Dus dat hij per ongeluk berichtjes stuurt naar mijn vriendinnen verbaast me niks.” Toch krijgt Patty argwaan als het steeds vaker voorkomt en een vriendin oppert dat die berichten misschien wel helemaal niet zo per ongeluk worden verstuurd. “Een van mijn beste vriendinnen zei: ‘Pat, je moet je kerel in de gaten houden. Dit klopt niet. Mannen en vrouwen die erotisch appen naar elkaar, zijn super zorgvuldig. Natuurlijk kan het een keer gebeuren, maar keer op keer is wat verdacht.’”

Mens, stel je niet aan

Patty wil er niet echt aan, maar diep van binnen knaagt het toch. Want wat nou als haar vriendin wel gelijk heeft? En Nol gewoon doet alsof ‘ie nogal verstrooid is maar ondertussen zijn berichten verspreidt in de hoop dat er een vrouw hapt? “Toen ik erachter kwam dat het vaker gebeurde ben ik met Nol gaan praten. Dat ging heel moeizaam want ik vind het lastig hierover te praten. In het verleden ben ik bedrogen door een ex en dat heeft diepe wonden achtergelaten. Ik ben daardoor onzeker en soms wantrouwend. Toch besloot ik het gesprek aan te gaan maar Nol ontkent alles en vindt dat ik me aanstel.”

Ik check zijn telefoon op pikante berichtjes

De onrust en het wantrouwen nemen toe en Patty is iets gaan doen waarop ze niet trots is: ze checkt Nol zijn telefoon. “Hij opent zijn telefoon via zijn vinger dus dat was een beetje lastig. Want hoe vraag je iemands toegangscode zonder dat het opvalt? Ik probeerde zijn geboortejaar en bingo! Ik las zijn Whatsapp door en schrok, want ik zag nog steeds appjes die hij naar andere vrouwen stuurt waaronder mijn vriendinnen.” De vriendinnen van Patty reageren niet op zijn pikante berichtjes als ‘hey schatje, wat heb je vandaag aan?’ en ‘ik kan niet wachten tot ik je prachtige borsten weer in mijn handen heb’. Op een uitzondering na: ene Nina. Met haar heeft Nol veel contact en die chatsessies gaan best ver.”

Online flirten kan toch?

Het volgende dilemma dient zich aan: want met de kennis die ze heeft, kan ze niks. “Als ik erover zou beginnen, dan is duidelijk dat ik in zijn telefoon zit te neuzen. Ik ben daar ook echt niet trots op, sterker: het heeft alleen maar voor nog meer onrust gezorgd. Ik ben op van de zenuwen want hoewel ik nog niet het idee heb dat hij die Nina heeft ontmoet, vrees ik dat dat wel gaat gebeuren. Maar soms denk ik ook: ‘welnee Pat, wat maak je je nou druk? Een beetje flirten online is toch geen bedreiging?’ Of houd ik mezelf dan voor de gek? Ik vind dit een heel lastige situatie zeker door mijn verleden waarin mijn ex vreemdging.”

Zo charmant is het niet

Wat pik je en waar spreek je iemand op aan? Patty weet het niet. Bespreken met vriendinnen durft ze het niet, want ze is bang dat zij haar voor gek verklaren. “Ergens weet ik dat dit het begin van het eind is. Toen ik Nol net kende vond ik die verstrooidheid charmant maar ik vermoed dat het niet zo charmant is als ik toen dacht. Het is volgens mij een voor Nol beproefde tactiek om contact te hebben met andere vrouwen. Waarom? Waarom heeft hij niet genoeg aan mij? Ik hou van hem, we hebben eens per week niet onaardige seks en ik wil bij hem blijven. Maar ik vraag me steeds vaker af of hij er net zo in staat als ik. Ik ben al aan het kijken naar eigen woonruimte want ik denk dat ik dit niet ga volhouden. Praten met Nol lukt niet, dus ik maak me klaar voor een nieuw leven. Een leven zonder Nol, een leven als single.”

Denk je dat Patty de juiste beslissing neemt? Of is het een idee om bijvoorbeeld relatietherapie te proberen? Of is het gewoon duidelijk dat Nol zich niet wil binden? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Mikhail Nilov via Pexels

1 reactie

Joris -

“we hebben eens per week niet onaardige seks”
Allemachtig wat een treurnis spreekt hieruit. Zowel de frequentie als de kwalificatie.

Reageer ook