fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stuiterende kinderen in huis? Zo krijg je ze weer naar buiten!

Dat je kind niet de hele dag voor de TV hangt of aan het gamen is is natuurlijk hartstikke fijn. Maar als dat betekent dat hij dan continu door het huis loopt te stuiteren en flink kabaal maakt zodat er voor jou niet eens de mogelijkheid is om na te kunnen denken, laat staan dat je een gesprek met iemand kunt voeren, dan is het een goed idee om ze lekker even naar buiten te sturen.

Waarom zou je ze naar buiten sturen?

Zodat jij even rust hebt kan natuurlijk een reden zijn. Maar daar hoef je je niet schuldig over te voelen, want buitenspelen is heel goed voor kinderen. Frisse lucht doet wonderen en als kinderen buitenspelen zullen ze meer bewegen dan dat ze binnen voor de buis of de computer hangen. Buiten zullen ze ook andere uitdagingen aangaan dan binnen en dat is bij fietsen het geval of bij  eenvoudige spelletjes als verstoppertje en tikkertje. Het is zowel goed voor de mentale als de fysieke ontplooiing van het kind.

Buitenspelen toen en nu?

Herinner jij je nog wat jouw favoriete buitenspelletje was? Ik was dol op stoepranden (alhoewel ik het altijd stoepbranden noemde haha, zag nu pas dat stoepranden de juiste spelling is). Verder vond ik het heel leuk om verstoppertje te spelen, touwtje te springen, te skippyballen en ik was dol op voetbal. Met mijn kinderen heb ik deze spelletjes ook allemaal gedaan en ze hebben hier altijd van genoten. Maar het grote verschil tussen hun en mijn jeugd is denk ik wel dat er zoveel meer speelgoed beschikbaar is om mee buiten te spelen.

Educatief speelgoed

Als ik vroeger buiten speelde realiseerde ik me niet, net als mijn eigen kinderen trouwens, dat buiten spelen ook heel educatief is. Buitenspelen doe je vaak met een ander, dus er komen veel sociale aspecten bij kijken, zoals leren delen, onderhandelen over de spelregels, etc. Ook bestaat er educatief kinderspeelgoed waarbij je als ouder de ontwikkeling van je kind nog iets meer kunt stimuleren.

Educatief én goed voor lichaamsbeweging

Buitenspelen is niet alleen heel educatief, maar het zorgt er ook voor dat je kind lekker in beweging komt. Al spelend rennen ze heel wat af, springen op hun trampoline, schommelen, fietsen, klimmen, klauteren, etc. Het is allemaal heel goed voor hun ontwikkeling en het leert ze om op een gezonde manier met hun lichaam om te gaan. Fijn als ze nu al goed leren te bewegen en er van genieten, de kans is groot dat ze het later dan ook heerlijk vinden om te sporten.

Spelen jouw kinderen graag buiten?

We zijn heel benieuwd of jouw kind het ook zo leuk vindt om buiten te spelen? Of moet jij alles uit de kast halen om ze zo ver te krijgen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Heeft jouw kind een zetje nodig om naar buiten te gaan? Kijk dan eens op Top buitenspeelgoed om wat inspiratie op te doen, van deze buitenspelartikelen krijgen wij zelf weer zin om buiten te spelen.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook