fb
Damespraatjes Damespraatjes

Studiolingua: een stuk Italië in Amsterdam!


STUDIOLINGUA is een Italiaanse taalschool gevestigd aan de Ruysdaelstraat 49A, in een prachtig voormalig schoolgebouw in Amsterdam Oud-Zuid, op loopafstand van het Concertgebouw en het Rijksmuseum.  Manuela Talana, oprichter en eigenaar van Studiolingua, wil de Italiaanse levenswijze ook graag op Nederlanders overbrengen – en daarbij is een beetje kennis van de Italiaanse taal en cultuur eigenlijk onmisbaar!

Studiolingua is dé specialist op het gebied van Italiaanse taal- en cultuurcursussen voor volwassenen en kinderen. Een taal leren is namelijk een dynamisch proces. Het is geen kwestie van woordjes leren en werkwoorden stampen. Wil je je binnen enkele weken al een beetje verstaanbaar kunnen maken, dan is het belangrijk dat er interactie is met mensen die Italiaans als moedertaal spreken en die je niet alleen een kijkje geven in de geheimen van hun taal, maar ook in hun manier van leven, hun cultuur. Daarom hebben wij een stukje Italië in hartje Amsterdam gecreëerd waar je veel Italianen kunt ontmoeten en waar je de smaak van la bella Italia kunt proeven en ervaren.

Studiolingua biedt daartoe een breed scala aan lesmogelijkheden. Allereerst zijn er de ‘gewone’ taalcursussen op zes niveaus (van beginners tot vergevorderden). Deze cursussen kunnen voor korte of langere tijd worden gevolgd, en uiteraard behoren ook intensieve (privé)cursussen tot de mogelijkheden.

Iedereen die het Italiaans liever aan de hand van een bepaald onderwerp bestudeert, kan zijn hart ophalen aan cursussen wijnkunde en gastronomie, maar ook aan een cursus intercultureel bewustzijn (ideaal voor als je zaken doet of wilt gaan doen met Italië), kunst- en cultuurcursussen en cursussen die zich met name richten op het schrijven of op het schrijven of op de conversatie.

Voor wie geen lange cursus kan of wil volgen, biedt Studiolingua ook de mogelijkheid om af en toe te komen ‘proeven’ van een klein stukje Italië. Daartoe organiseert Studiolingua speciale cursuscycli, waarbij men zich voor elke avond afzonderlijk kan inschrijven. Denk hierbij aan de grammatica club, of aan de PAS (politiek, actualiteit en samenleving) club, aan de Mysterie van Italië reeks (docs van Carlo Lucarelli) of de cursus ‘Kunststeden’, waar aan de hand van leuke wetenswaardigheden en de geschiedenis wandelen we als het ware door een Italiaanse kunststad.

Zo ziet u, de cursussen zijn zeer verschillend en gericht op een breed publiek, die naast de Italiaanse taal ook behoefte heeft aan het begrijpen van allerlei andere zaken die Italië zo bijzonder maken. Er is dus voor iedereen altijd een passende cursus.  Iedereen is bovendien altijd van harte welkom om gratis en vrijblijvend een of meer proeflessen bij te wonen, zodat er kennis gemaakt kan worden met de school, met de enthousiaste docenten en met andere leerlingen.

Studiolingua organiseert regelmatig ook open avonden met allerlei activiteiten, en de eerste volgende zal plaatsvinden op zaterdag 3 september vanaf 19 uur.

Op de website www.studiolingua.nl is alle informatie over de cursussen en andere activiteiten te vinden.
Studiolingua verzorgt bovendien alle cursussen namens de Vereniging Dante Alighieri Amsterdam en werkt samen met de Italiaanse Universiteit voor Buitenlanders van Siena, in het kader van de CILS examen (certificaten Italiaans voor anderstaligen) en de DITALS examen en cursussen ter vorming van docenten Italiaans.

CONTACT:
Studiolingua
Ruysdaelstraat 49A
1071 XA Amsterdam
T: 020-69 39 366
M: 06-81 13 81 70
www.studiolingua.nl

studiolingua_logo.jpg


Reageer ook