fb
Damespraatjes Damespraatjes

Strakke woonkamer? Wij geven je dé tips om dit te realiseren!

Strakke woonkamer? Wij geven je dé tips om dit te realiseren!

Een strakke woonkamer is een droom voor veel mensen. Het geeft een gevoel van rust en ruimte en het oogt bovendien ook nog eens opgeruimd en modern. Overigens zou het binnen mijn gezin nooit zo lang opgeruimd blijven. Het sensomotorische speelgoed van onze jongste (lees: bak met allerlei verschillende soorten droge pasta) ligt hier regelmatig door de woonkamer heen vanwege zijn uitbundige manier van spelen en daarnaast hebben we ook nog twee poezen en een lawaaipapegaai. Maar, natuurlijk heb ik me er voor dit artikel wel in verdiept en roepen we als Damespraatjes redactie: wil jij een strakke woonkamer? Wij geven je dé tips om dit te realiseren!

Tip 1: Ga voor een minimalistische stijl

Een strakke woonkamer kenmerkt zich door een minimalistische stijl. Dit betekent dat je kiest voor een beperkt aantal functionele meubels en accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een strakke bank, een minimalistische salontafel en een paar mooie sierkussens. Zorg er ook voor dat je niet te veel decoraties neerzet. Een paar mooie vazen of kaarsen zijn genoeg om je woonkamer sfeervol te maken. Alle prullaria maken het alleen maar onrustig.

Tip 2: Houd de kleuren neutraal

Een strakke woonkamer heeft vaak neutrale kleuren. Kies voor wit, zwart, grijs en bruin. Deze kleuren passen goed bij elkaar en zorgen voor een rustige uitstraling. Je kunt er eventueel voor kiezen om één muur in een accentkleur te verven, maar houd het verder bij neutrale tinten. Overigens zou je op die accentmuur ook een mooi schilderij kunnen ophangen. Kies voor een gietvloer, tegels of houten vloer zonder al te veel structuur. Ook als je kijkt naar deuren (ook de deurklink) en raamkozijnen is het belangrijk om binnen het bovengenoemde kleurenpalet te blijven.

Tip 3: Werk met symmetrie

Zorg ervoor dat je meubels op een symmetrische manier plaatst, bijvoorbeeld door de bank in het midden van de ruimte te zetten en twee stoelen aan weerszijden te plaatsen. Dit zorgt voor een rustig geheel en maakt de ruimte optisch groter. Overigens kun je ook nog spiegels plaatsen om de ruimte groter te laten doen lijken, of een glazen deur (handgreep zwart) waardoor je de hal betrekt bij de woonkamer.

Tip 4: Kies voor strakke raambekleding

Kies voor strakke raambekleding, zoals shutters of strakke rolgordijnen. Dit past goed bij de minimalistische stijl en zorgt voor een rustige uitstraling. Door de ramen komt natuurlijk licht binnen maar daarnaast is het van belang om de rest van het lichtplan ook goed onder de loep te nemen. Kies voor strakke lampen in neutrale kleuren. Zorg er ook voor dat je meerdere lichtpunten hebt, zodat je de verlichting kunt afstemmen op de sfeer die je wilt creëren. Gebruik bijvoorbeeld een dimmer om de intensiteit van het licht aan te passen.

Tip 5: Zorg voor voldoende opbergruimte

Natuurlijk heb je, om de boel netjes te houden, voldoende opbergruimte nodig. Zorg ervoor dat je zaken zoals boeken, tijdschriften en afstandsbedieningen op een vaste plek kunt opruimen. Een hoge strakke kast met deuren, of een wandrek (deze zou je bijvoorbeeld aan de accentmuur kunnen ophangen) waar je spullen in kunt opbergen zijn hiervoor een goede optie.

Wil jij ook een strakke woonkamer of ga je liever voor een andere stijl? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Sufyan on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook