fb
Damespraatjes Damespraatjes

Steeds meer scooters voor vrouwen beschikbaar

De scooter is al sinds de jaren ‘60 en ‘70 een zeer geliefd vervoersmiddel in Nederland. In de jaren van de Beatles en de ‘Flowerpower’ maakten verschillende brommers en scooters al onderdeel uit van diverse subculturen onder jongeren over de hele wereld. Intussen staat de ontwikkeling niet stil en zijn er tegenwoordig duizenden opties waaruit je kan kiezen. Het is prettig om te constateren dat er tegenwoordig ook een zeer groot aantal vrouwelijke scootervarianten op de markt aanwezig zijn.

Een van de meest populaire en elegante modellen voor dames zijn de klassieke scooters van Vespa. Het is dan ook niet voor niets dat we steeds meer vrouwen en dames van alle leeftijden zien rondrijden op deze mooie tweewielers.

De geschiedenis van de Vespa

Vespa is een Italiaans merk van scooters en brommers die worden geproduceerd door de overkoepelende organisatie genaamd Piaggio. Piaggio was van origine een vliegtuigbouwer, maar is na de tweede wereldoorlog omgevormd tot scooter producent. Met de productie van de Vespa in 1946 werd er een model op de markt gebracht waarvan de populariteit nu, 70 jaar later haar weerga niet kent. Het woord Vespa betekent ‘Wesp’ in het Italiaans en duidt natuurlijk op de vormen van deze visueel aantrekkelijke scooter met mooie rondingen en een sexy uitstraling.

De wederopstanding van deze retro scooter

Net zoals bij kleding en bij andere producten zien we vaak dat modellen van vroeger ineens weer ontzettend populair worden. Dit is ook bij de Vespa het geval. Met de wederuitgave van de nieuwste modellen, zoals de Vespa Sprint, heeft Piaggio een gouden zet gedaan. De Vespa lijn van nu biedt een assortiment van zeer moderne scooters die erg comfortabel, veilig en van alle gemakken voorzien zijn. De scooters mogen dan qua materiaalgebruik en mechaniek hypermodern zijn, de uitstraling is klassiek en roept nostalgische gevoelens op. Het is niet voor niets dat de Vespa veel in films gebruikt wordt. Beeld jezelf eens in rijdend door een Italiaans landschap of door de smalle straatjes van een mooi dorpje in Toscane op deze klassieke vintage scooter, dat is toch fantastisch?

Vespa is één van de vrouw vriendelijkste scooters die er zijn

De scooter is een ontzettend functioneel vervoersmiddel en je bent in de stad ook vaak een stuk sneller op je bestemming dan wanneer je de auto of de fiets pakt. Soms denk je misschien dat het wat eng is, maar de Vespa geeft jou een ontzettend veilig gevoel en je zal er heel snel achter komen dat scooter rijden niet alleen erg praktisch is, maar ook nog eens ontzettend leuk is. Vespa is een van de meest vrouw vriendelijkste scooters die er zijn en is over het algemeen lekker laag bij de grond wat het op- en afstappen makkelijk en prettig maakt. De scooter produceert niet heel veel geluid en heeft een stabiele wegligging, wat zorgt voor een veiliger gevoel. Je kan er natuurlijk niet omheen dat de uitstraling van deze retro scooters ook erg romantisch is en Vespa bovendien meerdere types in vrouwelijke kleuren heeft geproduceerd zoals roze, paars en lichtblauw.

Reageer ook