fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stap-voor-stap handleiding voor het maken van je eigen geboortekaartje

Gefeliciteerd, je bent in verwachting! Een kleintje is op komst en er valt zoveel te regelen. Van het kiezen van een naam tot het inrichten van de babykamer. Maar een van de leukste dingen om te doen is natuurlijk het maken van het geboortekaartje. In deze stap-voor-stap handleiding laten we je graag zien hoe je eenvoudig je eigen geboortekaartje kunt maken. Let’s go!

Inspiratie opdoen

Voordat je begint, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Laat je creativiteit de vrije loop door tijdschriften door te bladeren, op Pinterest te zoeken of te kijken in online winkels. Door verschillende stijlen en kleuren te bekijken, krijg je een beter beeld van wat je mooi vindt. Vergeet niet: haastige spoed is zelden goed! Neem je tijd om te brainstormen en maak er iets moois van.

Kies de stijl

Nu je volop ideeën hebt om uit te kiezen, is het tijd om de stijl van het geboortekaartje te bepalen! Ga je voor pastelkleuren of liever wat opvallende tinten? Het belangrijkste is dat het kaartje écht bij jullie past. Wil je iets schattigs? Dan is een kaartje in de vorm van een olifantje bijvoorbeeld leuk! Misschien ben je wel meer op zoek naar een minimalistische kaart. Wat je ook kiest, vergeet niet om ook alvast na te denken over het geboortebord raam. Het is immers leuk om ook buiten te kunnen laten zien dat jullie kindje geboren is.

Maak een ontwerp

Je hebt jouw stijl bepaald en het is tijd om te gaan ontwerpen. Je kunt kiezen uit bestaande ontwerpen of je gaat natuurlijk zelf helemaal los en creëert een uniek kaartje. Wil je echt uitpakken? Kies dan eens voor een kaartje op berkenhout. Hoe stoer is dat! En vergeet geen proefdruk te bestellen van je eigen geboortekaartje, zodat je het alvast thuis kunt bewonderen.

Voeg de tekst toe

Voordat je de geboortekaartjes meisje of jongen verstuurt, moet je nadenken over de informatie die je wilt delen. Natuurlijk mag de naam van je baby niet ontbreken, evenals de geboortedatum, het gewicht en de lengte. Zorg er wel voor dat de tekst gemakkelijk te lezen is door te kiezen voor een duidelijk lettertype en een kleur die past bij het ontwerp. Maak je klaar om de hele wereld te laten weten dat jouw kleintje er is!

Bestel de kaarten

Yes, het ontwerp van het geboortekaartje is helemaal perfect! Nu is het moment aangebroken om de kaarten te bestellen. Denk eraan om ook een bijpassende envelop en sluitzegel te kiezen met bijvoorbeeld een gouden inlay. Zo wordt jouw kaartje echt one-of-a-kind!

Eigen geboortekaartje maken?

Ben je er klaar voor om een uniek eigen geboortekaartje te maken voor jouw kleintje? Volg dan deze stap-voor-stap handleiding. Ga met volle energie aan de slag en creëer het mooiste geboortekaartje ooit voor jullie kleine wondertje!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Jonathan Borba via Pexels

Reageer ook