Spinazie omelet met feta, kerstomaatjes en basilicum

Dit is echt een geweldig recept voor als je weinig zin hebt in een zware maaltijd. Heel handig als er snel gegeten moet worden door voetbaltraining of een geweldig lunchgerecht. Spinazie omelet met feta, kerstomaatjes en basilicum, en dat maak je zo:

Ingrediënten (4 personen)

Zakje verse spinazie
Kerstomaatjes
Verse basilicum
8 eieren
Fetablokjes
Creme Fraiche
Ui
Knoflook
Peper & Zout
Olijfolie om in te bakken

Bereiden

  1. Klop de eieren los in een grote schaal  en schep hier één flinke eetlepel crème fraiche bij
  2. Snijd de spinazie, ui en knoflook in kleine stukjes en doe bij het eiermengsel
  3. Verhit een pan en laat de olie op middelhoog vuur warm worden
  4. Doe het eiermengsel erbij en laat op middelhoog vuur staan. Verdeel de stukjes feta over de omelet
  5. Neem een grote deksel en dek de pan af. Zo gaart de bovenkant van de omelet zonder dat je hem met veel gedoe hoeft om te draaien.
  6. Bak ondertussen de kerstomaatjes op hoog vuur zodat ze lekker zacht worden.
  7. Leg de omelet op een grote schaal en verdeel te tomaatjes erover. Snijd basilicum fijn en leg dit op de tomaatjes.
  8. Maak af met peper en zout naar smaak

Heb je grote trek? Eet de omelet dan op een boterham!

Omelet 3


1 reactie

sandra -

Ik heb deze omelet mogen proeven. Heerlijk, en eerlijk gezegd wel voldoende als complete maaltijd. Super lekker vond ik de tomaatjes die apart zijn gebakken.

Reageer ook