fb
Damespraatjes Damespraatjes

Catharina: ‘Mijn beste vriendin vindt het belachelijk dat ik mijn 16-jarige dochter een speeltje gaf’

seksspeeltje dochter

Als je zelf ergens enthousiast over bent, wil je dat graag delen. Met een recept, goed boek of heerlijke Netflix-serie is dat geen enkel probleem. Maar sommige dingen kun je niet met iedereen delen, weet Catharine nu. Zelf gebruikt ze verschillende seksspeeltjes en geniet daar intens van. Toen haar dochter zestien werd, gaf ze haar een roze vibrator. “Ik kon me voorstellen dat Tara dat net zo lekker als ik zou vinden. Ze was er hartstikke blij mee.” So far so good, tot de beste vriendin van Catharina het belachelijk en onverantwoord vond. “Ik was met stomheid geslagen en wist niet wat ik moest zeggen.”

Seks heeft altijd Catharina’s aandacht gehad. “Als jong meisje was ik gefascineerd door mijn yoni. Mijn ouders waren hippies en heel vrij over seks. Vertelden me dat het heel normaal was en heerlijk om te doen als ik de leeftijd ervoor had. Soms hoorde ik mijn ouders vrijen, maar ik vond dat normaal. Er was geen schaamte, niet over relaties, hoe lichamen eruit zagen en dus ook niet over seks.” Als Catharina haar man Michel ontmoet, komt ze erachter dat niet iedereen zo vrij is opgevoed als zij. Michel is preuts en veel minder open over seks en comfortabel met zijn lichaam. “Maar ik leerde hem ervan te houden en toen hij over zijn schaamte heen was, ging hij los. Heerlijk.”

Ervan genieten

Tara was net als haar moeder al op jonge leeftijd geïnteresseerd in seks. Vroeg tijdens het eten hoe dat ging en liet zich niet afschepen met het verhaal over de bloemen en de bijtjes. “Ik had in de gaten dat zij net zo nieuwsgierig was als ik op die leeftijd, dus heb haar daarin begeleid. Veel met haar gepraat, haar verteld hoe fijn het is, maar haar ook gewezen op de gevaren. Moet er niet aan denken dat ze in handen van bijvoorbeeld een loverboy valt.”

Roze vibrator

Toen Tara twee maanden geleden zestien werd, kocht Catharina een roze vibrator, niet te groot en niet te klein, gewoon goed. “Tara was er aanvankelijk even verlegen mee, maar vond het niet veel later te gek dat ik dat voor haar had gekocht.” Catharina vertelde haar beste vriendin Astrid over het cadeau en die was in shock. Vond het belachelijk dat ze dat haar dochter had gegeven. “As vond het een ongepast cadeau en vond dat ik Tara zelf moest laten ontdekken wat ze lekker vindt of niet. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om mijn dochter een dildo te geven.” Catharina realiseerde zich dat haar vrije opvatting over seks niet door iedereen wordt gewaardeerd. “Terwijl ik het zo belangrijk vindt Tara mee te geven om van seks te genieten, dat het iets moois is, goed voor je body en mind en dat je er niet voor hoeft te schamen als je er van geniet.”

Wat een gedoe zeg

Astrid heeft behoorlijk van leer getrokken tegen gemeenschappelijke vriendinnen en over Catharine geroddeld. “Ik werd daar heel verdrietig van en begrijp niet zo goed waarom Astrid dat doet. Ik heb haar een paar keer gebeld en geappt maar ze reageert niet. Tegen een gemeenschappelijke vriendin had ze gezegd dat ik niet spoorde. Dat doet pijn want Tara vindt het heerlijk dat ze zo’n open minded moeder heeft en het is heus niet zo dat ik uren met haar over seks praat en dat we avonturen uitwisselen. Ik ben haar moeder, niet haar vriendin. Ik wil niet weten wat zij doet, wel wil ik er voor haar zijn als ze ergens mee zit. Meer is het niet. Wat een gedoe om een vibrator zeg, als ik dat had geweten had ik het Astrid nooit verteld. Maar ja, het leed is al geschied.”

Wat vind jij? Vind jij het raar dat Catharina haar dochter een vibo voor haar verjaardag cadeau geeft? Of vind je dat niet kunnen? Zou jij het zelf doen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Ingrid: ‘Mijn zus had na het overlijden van mijn zwager gelijk een nieuwe liefde’

Ze zou dolblij voor haar zus moeten zijn, dat ze na al die verdrietige en zware jaren eindelijk weer gelukkig is. Maar het valt Ingrid zwaar. “Mijn zwager Joris is drie jaar lang ziek geweest, waarvan het laatste jaar bijna mensonterend was. Hij vocht tot het bittere eind en mijn zus Miranda was zijn rots in de branding. Terwijl hij knokte, huilde zij uit in de armen van een andere man. Hoe kon ze?!”

Ingrid weet nog goed dat haar zus Miranda huilend voor haar deur stond. “Het was een mooie dag in september. De zon scheen, de kleuren in de natuur waren oogverblindend en het contrast met mijn verdrietige zus was dus groot. Hortend en stotend vertelde ze me wat er aan de hand was: haar man Joris had te horen gekregen dat hij longkanker had. Ik schrok me rot. Joris was zo’n lieve man, ik was dol op hem. Waarom hij? Mijn zus was zo overstuur en dat snapte ik. Ik stelde voor om te wandelen. Zwijgend en dan weer onze verbazing uitend dwaalden we door het bos en beloofden elkaar te helpen waar nodig…LEES HIER VERDER”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

Waarom vind je het niet kunnen, Marja?

marja -

ik vind het totaal niet kunnen dat een moeder een dildo geeft aan haar kind mijn dochters zouden het ook raar vinden .

Joris -

Ja, jammer hè? Aan lezers wordt onderaan artikelen expliciet gevraagd te reageren, maar een dialoog met de redacteur of de geïnterviewde ontstaat er niet echt en reacties worden zonder pardon verwijderd om het artikeltje over een tijdje gewoon te recyclen. Heel soms blijven de reacties staan, maar dat zal wel een foutje zijn…

Rieneke -

Kloot.Joris de zoveelzte artikel waarvan de reacties zijn verwijdert. Wordt er niet leuker op

Reageer ook