fb
Damespraatjes Damespraatjes

Soms wat weinig tijd voor je kind? Zo zorg je ervoor dat je nog steeds een geweldige moeder bent!

Elke moeder heeft wel een moment waarbij ze denkt: doe ik het allemaal wel goed met mijn kind? Sinds kort is er een nieuwe film te zien in de bioscoop die een kijkje geeft in de wereld van moeders die het niet goed zouden doen. Het moederschap is niet altijd gemakkelijk, maar voor een zeer groot deel wel erg leuk, leerzaam en fascinerend. Je kunt als moeder veel dingen ondernemen met je kind, maar af en toe wil je ook wel even iets voor jezelf doen. Een beetje tijd voor jezelf is zeker nodig als je moeder bent.

Lees ook: Kinderen in het ritme krijgen na de vakantie? Vijf tips!

Na een drukke werkdag kom je thuis en transformeer je van collega naar moeder. Je kinderen vragen meteen erg veel aandacht van je, omdat je de hele dag van huis bent weggeweest. Dit is uiteraard begrijpelijk, maar soms ook overweldigend. Eigenlijk wil je liever eerst even die hakken uit en je bordje eten op tafel hebben. Sommige moeders vinden toch ergens de energie en de passie om de kinderen eerst wat aandacht te geven. Er zijn moeders die dit niet doen en meteen doorgaan met koken, de was opvouwen, het eten serveren, de vaatwasser inruimen en daarna pas een spel of andere activiteit met de kinderen doen. Maakt dit jou dan een bad mom? Uiteindelijk heeft alles wat je doet als moeder een voordeel voor je kinderen. Daarom bestaan er geen bad moms, maar wel overbeladen en hardwerkende moeders.

Tips om je na het werk wat rustiger te voelen

Zelf ben ik ook moeder, wel een jonge moeder, maar ik geniet er met evenveel plezier van als een andere moeder dat doet. Als ik thuis kom na een lange werkdag, komt mijn kleutertje van vier meteen naar mij toe rennen. “Hallo mama, ik heb vandaag niet in mijn broek geplast hoor”, zegt hij dan heel schattig. Ik kan het niet laten om hem dan wat aandacht te geven. Ik praat kort met hem over hoe zijn dagje was en leg hem dan uit dat ik moet koken, want het is bijna etenstijd. Af en toe heb ik het geluk dat mijn partner al gekookt heeft omdat hij daar tijd voor had. Is dit niet het geval en moet je het als moeder alleen doen of heb je een drukke partner? Hier wat handige tips:

  1. Probeer een kort gesprekje met je kind te voeren tijdens het voorbereiden van het eten of tijdens het uitpakken van de boodschappen. Vraag je kinderen ook om je hierbij te helpen. Dat geeft al snel heel veel interactie.
  2. Maak maaltijden klaar die niet langer dan 20 minuten bereidingstijd nodig hebben. Op deze manier staat het eten snel op tafel en is het minder vermoeiend dan een gerecht van 30 minuten of langer.
  3. Probeer eens één of twee keer in de week eten af te halen of te bestellen. Dit scheelt veel tijd en is ook meteen lekker en gezellig voor het hele gezin.
  4. Tot slot: haast en spoed is zelden goed. Het is niet erg als je een keer om 19:00 uur of later eet. Het leven draait niet alleen maar om structuur, maar ook om spontaniteit, blijheid en vrijheid.

We are supermoms..

Shana Esajas is moeder en studeert communicatie en media aan de Hogeschool Inholland. Haar achtergrond zit in het onderwijs, maar de passie om in de media en de redactiewereld te werken konden niet ongehoord blijven. Sinds kort werkt ze als stagiaire bij Damespraatjes. Shana is in 1991 geboren in Amsterdam en is moeder van één zoon. Samen met haar partner vindt ze het leuk om filosofische discussies te voeren en zich te verdiepen in het digitale tijdperk dat ons te wachten staat. In 2017 wilt ze met haar gezin een lange reis maken naar Aruba en de omringende eilanden. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, genieten van het moederschap en gezellig met haar vriendinnen ladiesnight vieren. Haar favoriete series zijn Game of Thrones en The Get Down. In de toekomst wil ze graag blijven schrijven, veel reizen en genieten van het leven als moeder.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook