fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slim besparen op je vaste lasten

Starten met besparen kan lastig zijn wanneer je niet precies weet waar je moet beginnen. Iedereen kan wel eens wat extra geld gebruiken en dan is het fijn wanneer je aan het eind van de maand eens wat extra’s overhoudt. Nu is je financiën bespreken met vrienden altijd een onderwerp wat niet veel mensen graag doen. Geld wordt niet vaak in een positief daglicht gesteld hoewel we het allemaal natuurlijk wel heel erg nodig hebben. Iedereen heeft wel eens een doel waarvoor gespaard moet worden. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door eens goed te kijken naar je vaste lasten. Maandelijks geef je een vast bedrag uit aan de huur of hypotheek van je woning maar ook aan gas, water, elektra, verzekeringen. Goed om ook hier eens een kijkje naar te nemen en veranderingen aan te brengen waar mogelijk.

Kijk eens naar je zorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht om af te sluiten. Doordat we een zorgverzekering hebben zijn de kosten van een dokters of tandarts bezoekje een stuk lager. Afhankelijk van hoe je precies verzekerd bent zelfs gratis. Vaak zijn we wel over verzekerd. In onze polis staat precies waar we voor verzekerd zijn. Staat daar bijvoorbeeld voor hulp tijdens een zwangerschap bij terwijl je geen kind in de planning hebt staan of zelfs niet zwanger kan worden om wat voor reden? Dan zou je hier op kunnen besparen. Bekijk je zorg wensen en zoek daar dan ook een passende zorgverzekeraar bij. Lees van te voren goed de polisvoorwaarden door.

Een aanvullende verzekering kan je altijd zelf kiezen. Heb je al jaren een aanvullende verzekering en gebruik je deze nooit? Dan kan je er voor kiezen om deze niet meer af te sluiten. Ook loont het om te kijken naar de extra kosten welke de aanvullende verzekering maandelijks zal worden en de kosten welke je jaarlijks kwijt bent aan hulp dat hier onder valt. Ook kan je altijd kiezen voor het verhogen van je vrijwillig eigen risico. Hiermee wordt de premie welke je maandelijks betaald ook een stuk lager.

Wanneer je op reis gaat ben je ook geneigd om een reisverzekering aan te vragen en hierin ook medische kosten mee te nemen. Wist je dat je tot het Nederlandse tarief in het buitenland verzekerd bent? Het is het dus waard om de tarieven op te zoeken van het land waar je naar toe gaat alvorens je een verzekering aan gaat vragen.

Kijk eens naar je energiekosten

Het loont om jaarlijks tijd vrij te maken om te kijken naar je energiekosten. Elk jaar krijg je van je energieleverancier een jaarrekening. Op de jaarrekening vind je het exacte verbruik terug van je huishouden. Zijn je energiekosten hoog? Energie besparen in huis kan dan zeker lonen Verder kun je denken aan extra isolatie, zonnepanelen toevoegen op het dak of het aardgas vrij verwarmen van je woning door gebruik te maken van een warmtepomp. Natuurlijk loont niet elk huis zich hier voor. Wel kan iedereen zijn energiecontract vergelijken met andere aanbieders. Op basis van je verbruik en persoonlijke wensen kan je bij vergelijkingswebsites precies uitzoeken welk contract voordeliger is. Bekijk hier de beste energie aanbiedingen van dit moment.

Kijk eens naar je autoverzekering

Wanneer je een auto hebt aangeschaft is het verplicht om je auto direct te verzekeren. Voor veel mensen is dit ook het enige moment dat ze naar de autoverzekering kijken. Dat terwijl vergelijken zeker kan lonen. Heb je schade gereden? Dan is het verstandig om eerst te kijken of het grote of kleine schade is. Wanneer het kleine schade is valt de prijs vaak mee en loont het om dit zelf te betalen. Zo blijft je no-claim behouden en gaat je premie ook niet omhoog.

Heb je een nieuwe auto of een occasion? Beide hoeven niet dezelfde verzekering te hebben. Voor nieuwe auto’s tot 5 jaar oud is allrisk aan te raden, auto’s tussen de 5 en 10 jaar WA + beperkte casco en auto’s ouder dan 10 jaar alleen WA. Ook een hoger risico nemen kan lonend zijn. Kijk van te voren wat de besparingen inhouden en of dit opweegt tegen het premiebedrag. Let ook bij de autoverzekering op dubbele dekkingen, zoals een inzittendenverzekering. Slim besparen is zeker mogelijk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook