fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slapen in een koele slaapkamer is gezond en lekker! Maar hoe blijf je zelf wel lekker warm?

Lukt het jou zomers ook nooit om lekker in slaap te vallen? Dat is niet zo gek! Om lekker te kunnen slapen, moet er voor je lichaam de mogelijkheid zijn om af te koelen. Lukt dit niet, dan zal het in slaap vallen stukken moeilijker worden. In de winter hebben maar weinig mensen dit probleem. Het is buiten koud en dus binnen over het algemeen ook niet te heet. Maar wat is nou de ideale slaaptemperatuur?

Ideale temperatuur

De ideale slaaptemperatuur is voor iedereen verschillend. Zo slaapt mijn vriend het lekkerst als de ijspegels aan het planfond hangen en doe ik het het beste bij een graad of 17. Gemiddeld genomen zou een slaapkamer tussen de 15 en 19 graden de ideale temperatuur hebben. En dat is zeker niet heet!

Waarom warm blijven?

Om in een kamer van 15 graden (of zelfs koeler) lekker te slapen, is het belangrijk je lichaam goed warm te houden. Bij een te hete kamer kan je lichaam niet voldoende afkoelen, maar wanneer je lichaam te veel werk moet verrichten om op temperatuur te blijven, slaap je ook niet lekker. Ga dan voor een dikke pyjama, een warme kruik of (en dat is persoonlijk mijn favoriet): een donzen deken.

90 procent eendendons

Ik slaap al jaren onder een donzen deken en dat vind ik heerlijk. Zomers slaap ik onder een dun exemplaar en ’s winters haal ik mijn extra warme donzen dekbed Graz met 90 procent eendendons van zolder. Zo slaap ik altijd goed, zelfs wanneer de ijspegels aan het planfond hangen. Niet alleen thuis vind ik dit lekker slapen, ook op de ski-vakantie vind ik het heerlijk om onder een warm dekbed van eendendons te kruipen. Vooral als de kamer super koud is.

Hoe slaap jij het aller lekkerst?

Hoe slaap jij altijd het lekkerste in de winter? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we altijd super gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook