fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slaapkamer-trend: Nature inspired slapen

Ik ben dol op slapen. Zelf doe ik dat ongeveer acht á negen uur per nacht, maar het is vrij afhankelijk van de nachtrust van Sophia. Over het algemeen slaapt ze heerlijk door, maar er zijn ook nachten dat ik mijn eigen bed nauwelijks te zien krijg. En vooral tijdens dit soort nachten, waardeer je die heerlijke doorslaap-momenten des te meer. 

Schoon en fris

Wij hebben een heerlijke slaapkamer, waar ik goed tot rust kan komen. We houden het er netjes, rustig en schoon. In een schone kamer slaap ik het lekkerst en dus zorg ik ervoor dat het bed minstens één keer per week verschoond wordt. Naast dat het lekker fris is, geeft een ander dekbedovertrek de kamer ook direct een hele andere uitstraling. En dat vind ik leuk 🙂

ambinate-dekbedovertrek-kira

Nature inspired dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek kan heel sfeerbepalend werken. Niet gek dat nature inspired dekbedovertrekken tegenwoordig helemaal trendy zijn! Rust, ruimte en vrijheid; dat is wat de natuur voor veel mensen betekent. Het is dan ook prachtig om deze eigenschappen in je slaapkamer terug te laten komen.

ambinate-dekbedovertrek-birte-rotary

Geuren

Naast het kiezen voor een van de nature inspired populaire dekbedovertrekken, zijn er ook nog andere manieren om de natuur je slaapkamer in te halen. Zo is het ook heerlijk om altijd voor voldoende frisse buitenlucht in de slaapkamer te zorgen. Woon je in een bos? Dan is er toch niets lekkerders dan dit te ruiken als je in bed ligt? Woon je in de stad of naast een veld dat vaak bemest wordt? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor wat heerlijke geurstokjes met de geuren van dennen, nat gras of ochtenddauw.

ambinate-dekbedovertrek-kira

Zuurstof

Zet ook een paar planten in je slaapkamer. Dit ziet er natuurlijk leuk uit, maar sommige planten hebben ook een luchtzuiverende werking en zorgen voor zuurstof. Verwacht geen wonderen, maar ieder beetje helpt!

Wat doe jij?

Hoe zorg jij voor een mooie nature inspired slaapkamer? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook