fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shoppen in Praag

Voor mij is een vakantie niet compleet zonder even geshopt te hebben. Zo ook in Praag. Terwijl de andere blogsters nog even opzoek gingen naar wat laatste bijzondere hotspots, bracht ik een bezoekje aan het winkelgebied in Praag.

Ik heb geshopt rondom het Wenceslasplein, maar er zijn verspreid door de stad ook nog een aantal shopping malls. Fijn voor als het regent, sneeuwt of erg koud is.

Grote shopping malls
Palladium – H&M, iStyle, Footlocker, Topshop, Guess, Esprit, L’Occitane, Marks & Spencer – www.palladiumpraha.cz

Arkády Pankrác – Guru, Mango, Pepe Jeans, Quiksilver, Triumph, Pull&Bear, New Yorker, Bershka – http://www.arkady-pankrac.cz/en

Nový Smíchov – Boheia wine, Bobbi Brown, Rituals, Sephora, Lacoste, Levi’s, Giant, Pietro Filipi, Orsay, Promod, Intimissi – http://www.novysmichov.eu/en

Luxe winkels
De Champs-Elysees van Praag heet de Pariska straat. Deze straat komt uit op het Oude Stadsplein. Je vindt hier winkels als Louis Vuitton, Prada en Gucci. Voor mij allemaal net tien tikkeltjes te duur, maar wel leuk om inspiratie op te doen, mooie mensen te kijken en knappe miljonairs in dure auto’s te spotten.

Prijzen
De prijzen voor eten en drinken zijn in Praag een stuk lager dan bij ons in Nederland. Voordat ik aan het winkelen begon had ik een sprankje hoop, dat dit hier ook zo zou zijn… Helaas pindakaas. De prijzen zijn niet lager, maar gelukkig ook zeker niet hoger!

Conclusie
Conclusie: Praag is een prima stad om te winkelen, maar het is geen New York of Londen. Toch heb je er alles: H&M, Topshop, Zara en voor ons iets minder bekende winkels. Ik geef Praag als shop stad een goede 7.

Zelf shoppen in Praag?
Ook lekker shoppen in Praag? Kijk op TravelBird en www.czechtourism.com voor meer informatie.

Lees meer over mijn stedentrip naar Praag

Pakken voor Praag

Magische Kerstsfeer in Praag

Niet te missen kunst en cultuur in Praag

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook