fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shocking: Zo lang wordt vliegtuigeten bewaard voordat het geserveerd wordt

Turbulentie, vertraging en luidruchtige passagiers… Vliegen is niet altijd een feest. Ga je naar een vakantiebestemming, dan kan je vaak nog wel over de ellende heenkijken, na je vlucht kan je ontspannen. Maar reis je voor je werk en is het moment in het vliegtuig dé tijd om even te relaxen, dan kan het heel vervelend zijn dat je last van de omstandigheden hebt. 

Vieze maaltijden

Niet alleen turbulentie, vertraging en luidruchtige passagiers maken het vliegen een stuk minder relaxed. Ook het eten laat flink te wensen over… Ik las onlangs een artikel op de Daily Mail waarin haarfijn wordt uitgelegd waarom het eten verschrikkelijk smaakt en waarom er mensen zijn die het nooit, maar dan ook nooit meer met een vinger aanraken. Na dit artikel horen wij bij die groep.

Vliegtuigmaaltijden worden in enorme keukens bereid, veel van deze keukens bereiden wel zo’n 25.000 maaltijden per dag. Emirates Flight Catering Centre in Dubai maakt er zelf 170.000 per dag. Je ziet wel: deze keukens hebben flink wat ervaring. Dit is dan ook niet de plek waar het misgaat. Waar het wél misgaat, is het aan boord brengen en bewaren van het eten. Een groot vliegtuig krijgt 40.000 losse items aan boord, welke in 90 minuten moeten worden ingeladen. En hier gaat het mis.

5 dagen in de koeling

Peter Jones, een gepensioneerde professor van Surrey University, vertelt tegen Daily Mail dat vliegtuigmaaltijden nooit vers kunnen zijn. In de meest gunstige situaties zijn de maaltijden 12 tot 72 uur van te voren bereid. Toch gebeurt het ook dat dit langer is. “Het eten mag volgens de regels tot wel 5 dagen bewaard worden”, aldus Jones. En dit proef je. De maaltijden komen half-bevroren aan boord en worden vervolgens na 5 dagen in de koeling te hebben gelegen, opgewarmd. Niet gek dat niks lekker meer smaakt.

Eet jij het nog?

Zou jij na het lezen van dit artikel nog vliegtuigmaaltijden eten of neem je liever zelf wat te eten mee? Op mijn volgende vlucht neem ik lekker zelf wat vers voedsel mee…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook