fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sfeertip: Houten jaloezieën

Wat kun je toch blij worden van een sfeervol huis. Als je na een drukke dag weer thuiskomt en je huis echt als thuis voelt. Je knellende schoenen uit, joggingbroek aan en met een glas wijn op de bank ploffen. Dat is toch wat we allemaal willen?

Een gezellig huis is natuurlijk voor iedereen anders maar we houden allemaal van mooi en warm licht. Dat creëer je deels door kunstlicht en kaarsen maar voor een groot deel, en met name in de zomer, door het zonlicht dat naar binnen komt. Het zonlicht kun je met houten jaloezieën heel gemakkelijk temperen en doseren. En naast de strepen licht bereik je ook een speels effect met alle schaduwen die hierdoor ontstaan.

En in zo veel verschillende kleuren

Als je erover denkt om die oude gordijnen eindelijk eens te vervangen voor kekke houten jaloezieën moet je met een aantal aspecten rekening houden. Ten eerste wil je dat de kleur van de jaloezieën mooi aansluiten op de rest van je inrichting. Het mag zelfs een extra accent zijn. Waarom zou je er niet een beetje mee pronken? Gelukkig zijn ze in enorm veel kleuren verkrijgbaar. En die kleuren hebben vaak de meest exotische namen zoals ‘dune’, ‘structure fossile’, ‘charcoal’ en ‘golden oak’. Dat gaat gewoon van hele lichte tinten tot donkere, meer robuuste kleuren. De keuze hangt vaak af van de hoeveelheid ramen die je wil voorzien. Als je heel veel kleine ramen hebt, is het verstandig de kleuren wat rustiger en lichter te houden. Heb je één heel groot raam, dan is zo’n stoere, donkere kleur wel heel decoratief.

Houten jaloezieën 2

Alle houten jaloezieën zijn voorzien van die mooie nerfstructuur. Die is natuurlijk karakteristiek voor alle echt houten producten.

Het is fijn dat houten jaloezieën hun mooie kleur behouden. Zelfs na jaren in de volle zon zien ze er eigenlijk nog als nieuw uit. Dat is toch heerlijk als je langzaam je bank ziet inzakken of je stoelpoten hier en daar aan het afbladderen zijn? De jaloezieën hoef je niet te vervangen. Dat scheelt weer in je portemonnee.

Schoonmaken? Zo gebeurd!

Schoonmaken vindt niemand leuk. We moeten het doen, maar dan het liefst zo makkelijk mogelijk. Gelukkig zijn houten jaloezieën echt heel simpel in onderhoud. Even afnemen met een (vochtige) doek en klaar ben je. Dus verwen je huis en jezelf met echte houten jaloezieën.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook