fb
Damespraatjes Damespraatjes

Seks met een vakantieliefde? Zo doe je het veilig!

Seks kan heel leuk zijn. Zo ook seks op vakantie met een spannende vakantievriend. Maar, ook op vakantie is het belangrijk dat je aan jouw eigen veiligheid denkt. Het laatste wat je wil is met een SOA of ongewenste zwangerschap terug naar Nederland afreizen. Verder zijn er nog een aantal dingen waar je in een vreemd land een beetje extra rekening mee moet houden. We geven je 4 tips hoe seks met jouw vakantieliefde leuk, sexy en spannend is en blijft.

1. Spreek in ieder geval de eerste keer af in jouw hotel

Spreek niet zomaar ergens buiten het hotel af met iemand die je niet kent. Je kent de omgeving niet en in sommige landen is het voor vrouwen nou eenmaal niet overal veilig. Spreek daarom in ieder geval de eerste keer af in jouw hotel. Hier is het voor toeristen en vrouwen veilig en weet jij je weg goed te vinden.

2. Leer hem eerst een beetje kennen voordat jullie seks met elkaar hebben

Waar komt hij vandaan? Hoe denkt hij over seksualiteit? En voel je je wel op je gemak bij hem? Je kunt er alleen achterkomen door daadwerkelijk met elkaar in gesprek te gaan. Cultuurverschillen heb je niet allen op het gebied van eten en kleding, maar ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen. Zo hoor je regelmatig over uit de hand gelopen vrijpartijen omdat de man totaal andere dingen van de vrouw verwachtte.

3. Laat iemand weten dat je bij hem bent en waar jullie zijn

Heb je een date met je vakantieliefde? Spannend! Maar, laat altijd iemand weten dat je met hem bent, hoe je bereikbaar bent en waar jullie naartoe gaan. Mocht jij onverhoopt niet meer terugkomen in het hotel, dan kan er snel actie ondernomen worden. Het hoeft trouwens niet persé iemand van je reisgezelschap te zijn. Een hotelmanager of een andere gast die je vertrouwt kan je hier ook voor vragen.

4. Gebruik altijd een condoom

En ja, ook in het buitenland geldt: gebruik altijd een condoom. Niet alleen in landen waar veel HIV besmettingen plaatsvinden en ook niet alleen tijdens de eerste vrijpartij. ALTIJD! Wil hij om wat voor reden dan ook geen condoom gebruiken, dan wordt er niet gevreeën. Neem daarnaast altijd zelf condooms mee uit Nederland. Zo weet je zelf waar ze vandaan komen, dat ze niet over de datum zijn en dat er geen gekke dingen mee zijn gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een betrouwbaar merk als Durex of Wingman.

Heb jij nog goede tips om seks met je vakantieliefde leuk en veilig te houden? We horen het graag!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook