fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schrikkeldagen, over huwelijken en huwelijksaanzoeken

In bepaalde culturen (bijvoorbeeld Schotland) mag de vrouw maar één dag per vier jaar een man ten huwelijk vragen, namelijk op een schrikkeldag. Een romantische film die daar over gaat is Leap Year met Adam Scott enAmy Adams in de hoofdrol.

Boete

Een aanzoek op een schrikkeldag mag in die culturen zelfs door de man niet worden geweigerd. Hij kan daarbij een boete riskeren van wel 12 paar handschoenen, zodat de vrouw haar handen flink kan bedekken, zodat niemand kan zien dat ze geen verlovingsring draagt en haar huwelijksaanzoek is afgewezen.

Vaker trouwen op Schrikkeldag

Het CBS maakte bekend dat er over het algemeen vaker op een schrikkeldag wordt getrouwd dan op gewone dagen. Over het algemeen trouwen er op een woensdag 175 mensen, maar op woensdag 29 februari 2012 stapten er maar liefst 217 stellen in het huwelijksbootje.

Hoe zal in het 2016 gaan?

Over het algemeen trouwen stellen niet vaak op een woensdag in februari, namelijk gemiddeld maar 147 stellen gemiddeld per woensdag. De schrikkeljaar woensdag van 2012 met 217 huwelijken vormde dus een mooie uitzondering. We zijn benieuwd naar de aantallen in 2016. We houden jullie op de hoogte en ook zijn we benieuwd welke vrouwen hun vriend ten huwelijk vragen. Ken je iemand die dit gaat doen of heeft gedaan? Laat het ons dan svp weten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook