fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schrijven voor je leven: Brieven uit de gevangenis

Toen Frank de Bruyn in 2011 in de gevangenis in Italië belandde wist hij dat zijn leven als gigolo voorbij zou zijn. Dat hij zijn kinderen, ouders, zus en vrienden voorlopig niet zou zien. Zijn leven zou zich de komende twee jaren afspelen in een Italiaanse gevangenis. 

Inmiddels heeft Frank twee boeken op zijn naam staan en in het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt hij over zijn schrijverschap en zijn bizarre bestaan. Hier alvast een voorproefje.

“Wat me in die jaren op de been hield, waren de brieven die ik kreeg van familie en Viva– lezeressen. Ik vond het een uitdaging om ze zo zorgvuldig mogelijk te lezen en op de punten die mij raakten zo uitvoerig mogelijk te beantwoorden, soms schreef ik wel vier kantjes terug!”

De schrijvende gigolo

Van 2006 tot 2011 was Frank de Bruyn werkzaam als gigolo. “Ik ben er eigenlijk in gerold, en was er blijkbaar goed in. In Nederland raakte ik bij sommige mensen bekend als de schrijvende gigolo voor het blad Viva, waarin ik een wekelijkse column had en openhartig over mijn ervaringen vertelde.”

Cocaïne in mijn tas

“In november 2011 vloog ik voor twee vrouwelijke klanten naar Peru, maar op de terugweg ging het mis. In mijn bagage, die ik tijdens de vlucht uit het oog verloren had, werd cocaïne gevonden. Ik werd ten onrechte opgepakt voor drugssmokkel en belandde in de Italiaanse gevangenis. Mijn familie werd in eerste instantie niet ingelicht waardoor ik als vermist werd opgegeven.”

Detenuto de Broejn

“Twee jaar lang zat ik achter de tralies, het was vreselijk. Grauwe muren, plafonds zwart van de schimmel en met te veel mensen in een te kleine ruimte gepropt. Detenuto De Broejn werd ik daar genoemd. Ik heb dingen gezien en meegemaakt die werkelijk mensonterend waren.”

 Door Natasja Bijl
Foto: Boy Surminski

Meer leven over hoe schrijven je leven kan redden? Lees dan het komende nummer van Schrijven Magazine. Neem voor maandag 21 november 16.00 uur. een abonnement en ontvang dit nummer thuis!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Yvonne Béninger - Kersten -

L.S,
ik ben heel benieuwd naar wat Frank de Bruyn op papier heeft gezet en nog zal zetten.
Ik houd mij graag aanbevolen updates te ontvangen.
Vr.gr.
Ybk

Reageer ook