fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schoonmaken met middelen die nog geen euro kosten

Ik heb geen hekel aan schoonmaken. Ik word er eigenlijk blij van. Als het huis opgeruimd en schoon is lijkt het alsof ik veel beter kan nadenken. Klopt, zeggen zij die er verstand van hebben, een opgeruimd huis zorgt voor ruimte in je hoofd. Extra jammer is het dan ook dat ik altijd zo krap in mijn tijd zit. En schoonmaken een sluitpost op mijn to do-list is.

Ik heb een zwak voor schoonmaakmiddelen. Als een blok val ik voor het uiterlijk van een fles zeep. De marketingmensen hebben een goede aan mij. Maak een gezellig fuchsia etiket met bloemen en de fles zit al in mijn winkelwagen. Gevoelig ben ik voor termen als ‘significant beter’ en ‘nu ramen lappen zonder strepen’. Dat wil toch iedereen? Ik wel. Op vakantie neem ik standaard een schoonmaakmiddel uit het land waar ik ben mee. Vind buitenlandse etiketten altijd zo leuk.

Bloemen

Als ik heb schoongemaakt, koop ik altijd een bos bloemen. Niet alleen om mezelf te belonen voor mijn noeste arbeid maar ook omdat het mijn klus af maakt. Het is de kers op de taart.

Bezuinigen

Nou las ik laatst dat je flink kunt bezuinigen op schoonmaakmiddelen. Hm. Dat houdt vast in dat de verpakkingen minder fancy zijn. Maar wat zou het als het net zo goed zuivert? En van het geld dat ik overhoud, kan ik een bos blommen kopen. Weten waarmee je het beste kunt soppen? Lees dan de volgende tips:

  1. Soda. Kost nog geen euro en is onmisbaar in het keukenkastje. Met dit natuurmiddel kun je bijna alles schoonmaken. Je kunt er zelfs je wasmachine mee ontkalken. Als je een witte was draait kun je er een schep soda bij gooien. Je was wordt daar witter van en je wasmachine schoon. Dubbel voordeel dus. Niet bij de gekleurde was gooien!
  1. Amoniak. Scheutje amoniak in je emmer met water en ramen lappen maar. Heb je toch strepen? Met een prop kranten heb je die zo weg gewreven.
  1. Driehoek zeep. Ook zo’n oude klassieker. Voor minder dan euro kun je het kopen en het is een prima allesreiniger. Even in een emmertje water kloppen en klaar. Beter voor het milieu ook.
  1. Schoonmaakazijn. In plaats van wasverzachter kun je een scheutje schoonmaakazijn gebruiken als je bedovertrekken wast. Het is een goedkoop middel en de geur is fris. Ook kun je er groene aanslag in de badkamer, tuinmeubelen en terrastegels mee verwijderen.
  1. Tandpasta. Niet alleen je gebit wordt blinkend schoon van tandpasta ringen, bijvoorbeeld je trouwring, ook. Borstel met een oude tandenborstel over je sieraad en het glimt weer als toen je ‘m kocht.

Heb jij nog goede en goedkope schoonmaaktips? Deel ze! Schrijf ze in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook