fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schokkend! Jongetje overlijdt 8 jaar na eten van een besmette hamburger van Lidl

Wat een lijdensweg moet het zeer korte leven van de op 10 jarige leeftijd overleden Nolan Mottie uit Frankrijk zijn geweest. Afgelopen weekend stierf hij na een dramatisch ziekbed. Uiteindelijk zal het voor iedereen een opluchting zijn geweest dat er nu een eind is gekomen aan zijn lijden. Maar als je hoort wat de oorzaak is dan kun je zo boos en verdrietig worden.

Nog net geen 2 jaar oud kreeg de kleine Nolan in 2011 een hamburger te eten waarna hij heel ziek werd. De hamburger bleek besmet te zijn met de poepbacterie E. coli. Hij kreeg suikerziekte en zijn zenuwstelsel werd aangetast door de bacterie. De kleine Nolan raakte voor zo’n 80 procent verlamd en moest heel vaak geopereerd worden.

Meer kinderen ziek geworden

Nolan is trouwens niet de enige die in die periode ziek werd. Meer kinderen uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France moesten naar het ziekenhuis worden gebracht na het eten van hamburgers die bij Lidl vandaan kwamen. Zij liepen nierschade op! Helaas voor Nolan waren de gevolgen nog veel groter. “Zijn lijden hield geen moment op: zijn ledematen waren vervormd, hij had broze botten, hij kon niet meer eten, slikken, praten of bewegen”, zegt Florence Rault, de advocaat tegen Le Parisien. Hij werd met een sonde in leven gehouden.

Meerdere jaren celstraf

Uiteindelijk is Nolan 8 jaar na het eten van de hamburger door een hartaanval in een coma geraakt en er niet meer uitgekomen en overleden. Het hamburgermerk, dat allang niet meer in de schappen van Lidl ligt, is vervolgd en de verantwoordelijke persoon heeft een celstraf van meerdere jaren gekregen omdat hij nalatig is geweest bij het controleren van het vlees.

Nauwelijks geld voor de begrafenis

Een ander bijkomend drama is dat de ouders nauwelijks geld hebben om de begrafenis van Nolan te betalen. Door de hoge ziektekosten nota’s en omdat de moeder van Nolan nauwelijks kon werken omdat ze voor hem wilde zorgen zijn er geldproblemen ontstaan!

Wij vinden het een vreselijk verhaal dat het leven van zo’n jong mannetje totaal in het teken van zijn ziekte heeft gestaan. We wensen zijn familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van het verdriet en hopen dat zij op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen.

Bronnen:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook