fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sara is verliefd op een collega. Mayke bespreekt dit met haar!

Sara heeft vijf jaar een relatie met Bart en sinds kort werkt ze nauw samen met een nieuwe collega Peter, een zeer voorkomende man. Hij inspireert haar met zijn creatieve ideeën en ze merkt dat ze daardoor net wat meer gewaagde voorstellen doet in het Management Team dan anders. Op een ochtend wordt ze wakker naast Bart, terwijl ze in haar droom had liggen vrijen met Peter. Het beeld van Peters handen over haar lijf, krijgt ze die dag niet uit haar hoofd als ze hem op zijn computer ziet tikken.

Verwarrende gevoelens

Verward zoekt ze me op. Wat betekent deze droom? Is ze verliefd aan het worden op Peter? Maar hoe moet het dan met haar en Bart? Ze weet niet zo goed wat ze ermee aan moet. Samen onderzoeken we eerst wat het is dat Peter in haar losmaakt. Ze vindt het feit dat hij vernieuwend durft te zijn en lef heeft heel aantrekkelijk. Het lijkt net of hij dat stukje in haar wakker maakt en zij daardoor ook meer durft. Ze voelt zich door hem gesteund en werkelijk gezien.

Stand van zaken in de relatie

Vervolgens kijken we naar haar relatie met Bart. Hoe zit het daar met haar gevoel van steun en gezien worden? Als ze eerlijk is moet Sara bekennen dat ze dat bij Bart wel mist. Meestal hebben ze het thuis over zijn drukke baan en denkt ze met hem mee of probeert ze hem zoveel mogelijk uit de wind te houden omdat hij het al zo zwaar heeft. Na het eten gebeurt het nogal eens dat hij op de bank voor de tv in slaap valt. Het moet haar wel heel hoog zitten, wil ze hem eens wat vertellen over haar werk.

Laat je horen

Ik pols bij Sara hoe het zou zijn om dat te bespreken met Bart. Als je gezien en gehoord wilt worden, laat je dan zien en horen! Ze kan hem vertellen dat haar is opgevallen dat ze veel aandacht besteden aan zijn werk en vermoeidheid, en dat zij zelf ook verlangt naar een luisterend oor of sparring partner voor haar projecten. Ze zou hem zelfs kunnen zeggen dat ze erachter is gekomen hoe groot dat verlangen is, doordat ze het bij een collega kreeg en wat dat deed met haar gevoel.

Verrassende reactie

Ze vindt het heel spannend om te doen. Op een morgen in het weekeind, als ze met Bart in bed de afgelopen week doornemen, vertelt ze hem van Peter en haar gevoelens. Zijn reactie verrast haar. Bart erkent dat ze het thuis vaker hebben over zijn werk. Hij is begripvol over het feit dat een collega een leuk gevoel bij je kan oproepen. Daarnaast is hij haar dankbaar dat ze het met hem deelt, want nu kan hij haar vaker vragen wat er bij haar speelt. Hij dacht dat ze het niet prettig vond om te vertellen over haar werk en had dat gerespecteerd. Vervolgens praten ze het weekeind veel over haar werk en over hun relatie.

Opgelucht gaat Sara de maandag erop naar het werk. Als ze Peter ziet, ziet ze nog steeds een leuke vent. Maar nu ze weer de verbinding heeft gevoeld met Bart, is hij ook niet meer dan dat.

Mayke Smit is een ervaren trainer en coach die mensen begeleidt in het loskomen van patronen of van elkaar in of na hun relatie. Over de emotionele verwerking die komt kijken bij scheiding heeft zij de roman Los geschreven, waarvan zojuist de derde druk is verschenen. In Los lees je hoe Floor zichzelf na haar scheiding weer terugvindt in de training ‘Je leven na een echtscheiding’. Een herkenbaar en inspirerend verhaal over relaties.

 

Reageer ook