fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra vertelt met welke nieuwe methode ze de laatste 5 kilo wil kwijtraken

vlucht vertraagd

Van mijn voornemen om in december alleen maar gezond en niet te veel te eten kwam niet zo veel terecht. De verleidingen waren te groot en zeker op momenten dat er een flesje wijn op tafel kwam vervaagden mijn normen enigszins en leek dat extra stukje kaas of borrelnootje niet zo erg. En dat terwijl ik voor die tijd zo goed bezig was om mijn doelen te halen. Maar echt zorgen maak ik me er niet om. Ik heb enorm van al dat lekkere eten en drinken genoten, maar nu is het tijd om de knop om te zetten en mijn voorbereidingen te treffen voor mijn reis naar Rome.

Ain’t no mountain high!

In september deelde ik met jullie mijn sportieve plannen voor de komende 12 maanden. Ik wilde graag de Christoffelberg op Curacao beklimmen en daarvoor was het noodzakelijk dat ik kilootjes lichter zou worden en een klimcursus ging volgen om over mijn hoogtevrees heen te komen. De cursus heb ik in oktober gevolgd, mijn klimdiploma gehaald, ben met mijn gewicht aan de slag gegaan en in december stond de klim van de berg gepland.  Voor mijn gevoel was ik zo licht als een veertje toen ik uiteindelijk naar boven klom. Ik was echt in vorm en 6 kilo lichter dan in september :-). Je zult begrijpen dat ik gigantisch heb staan juichen daar boven op die berg!

Meerdere wegen naar Rome

Mijn tweede doel is om in juni 2018 naar Rome te fietsen. Een tocht van meer dan 2.100 kilometer die ik in ruim tweeeneenhalve week wil maken. Ik zal de alpen over moeten en hoe minder kilo bagage ik bij me heb hoe beter. Fijn als ik dan op mijn streefgewicht kan zitten, zodat ik mijn eigen gewicht ook lager is. Na de kerst ben ik wel weer wat aangekomen en wil dus nu 5 kilo afvallen. Ik ben al begonnen met de trainingen en het liefst zou ik wat eerder dan mijn vertrekdatum (1 juni) op mijn nieuwe gewicht willen zijn. Het lijkt heel realistisch dat ik op 1 april de 70 kilo aantik!   Dat lijkt me een haalbaar doel. Hieronder beschrijf ik hoe ik dat wil bereiken.

Waarom een succesformule aanpassen?

Bijna iedereen die mij kent of mij via Damespraatjes volgt weet dat ik een groot fan ben van Weight Watchers. Onlangs kwam Weight Watchers met het nieuws dat ze wat aanpassingen hebben gedaan aan hun programma. Een vriendin van mij reageerde aanvankelijk negatief: “Neeeee, waarom een succesvolle methode aanpassen?” Op de website van Weight Watchers lees ik dat je door de nieuwe methode meer flexibiliteit en meer vrijheid zult ervaren. Nou, dat past in ieder geval goed bij mij en ik denk ook bij mijn vriendin.

Hoe ziet het programma van Weight Watchers er nu uit?

Het nieuwe programma, WW Flex, is gebaseerd op 3 peilers:

 • Eet met plezier. Het Weight Watchers voedingsconcept bouwt voort op het SmartPoints® programma en is makkelijk in te passen in je dagelijkse leven. De nieuwe zero Points® voedingsmiddelen maken je het nog makkelijker om te beslissen wat je eet.
 • Durf anders te denken. Leren om vanuit een nieuwe invalshoek te kijken naar dingen en concentreren op wat echt belangrijk is tijdens het afvallen: jijzelf.
 • Geniet van beweging. Niet omdat het moet, maar omdat je het leuk vindt.

Zero Points voor een verzadigd gevoel

De SmartPoints kende ik al vanuit het vorige Weight Watchers programma dat ik volgde. Maar de lange, uitgebreide lijst van zero Points kende ik nog niet. De zero Points voedingsmiddelen onderscheiden zich van andere producten doordat ze gunstig in eiwitten zijn en een hoog verzadigingsgevoel geven. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen en houden je gezond en fit.

Meer info over WW Flex

Je kunt ze gebruiken als verzadigende basis voor alle maaltijden en tussendoortjes, of ze eten als je SmartPoints dagtotaal al op is. Je kunt dus heel flexibel en vrij omgaan met de zero Points voedingsmiddelen, maar natuurlijk altijd met aandacht voor je verzadigingsgevoel.

Welke voedingsmiddelen zijn zero Points?

Onderstaande voedingsmiddelen zijn zero Points:

 • Alle vers fruit (dus géén fruit uit blik of gedroogd fruit)
 • Alle verse groenten (dus géén producten met andere ingrediënten, zoals spinazie in roomsaus of rode kool met appel)
 • Eieren*
 • Peulvruchten & maïs (dus géén bewerkte peulvruchten of maïsproducten zoals polenta of bonenmeel)
 • Vis & zeevruchten (dus géén gedroogde vis of ingeblikte vis met tomatensaus, olie of roomsaus, let op: ingeblikte vis met water of eigen nat wél)
 • Kip- en kalkoenfilet (dus níet gemarineerd en zónder vel en bot)
 • Magere yoghurt, naturel (dus zónder toegevoegde smaakstoffen)
 • Magere Griekse yoghurt (dus zónder toegevoegde smaakstoffen)
 • Skyr, naturel (dus zónder toegevoegde smaakstoffen)
 • Sojayoghurt, naturel (dus zónder toegevoegde smaakstoffen)
 • Tofu, naturel (dus níet gemarineerd en zónder andere toegevoegde ingrediënten)
 • Quorn, naturel (dus níet gemarineerd en zónder andere toegevoegde ingrediënten)

Kun je de zero Points voedingsmiddelen onbeperkt gebruiken?

Het is niet de bedoeling dat je zero Points voedingsmiddelen onbeperkt tot je neemt. Blijf vooral naar je eigen verzadigingsgevoel luisteren! “Heb je écht honger of ben je aan het eten om het eten?”

Bovendien blijft het belangrijk om gevarieerd te eten, ook wanneer het zero Points voedingsmiddelen betreft. Daarnaast blijft WW Flex ook koolhydraatrijke, volkoren producten (zoals brood of pasta) stimuleren. En daar ben ik zo blij mee, want een leven zonder brood of pasta kan ik me niet voorstellen.

Mijn ervaringen tot nu toe met WW Flex

Een aantal dagen heb ik nu gewerkt met het nieuwe programma en eigenlijk lijkt het nu nog makkelijker geworden om gewicht te verliezen. Het aantal Smart Points dat ik per dag mag hebben is gedaald, maar daar tegenover staat dat ik andere producten niet hoef te tellen. Ik schrijf ze echter wel op en plaatst er dan 0 punten achter. Dat geeft mij nog meer voldoening haha! Na 1 week 1 kilo lichter en geen moment een hongerig gevoel gehad!

De komende weken ga ik door met WW Flex en wil op 1 april 5 kilo lichter zijn. Dat lijkt een realistisch doel. En zo lig ik mooi op schema voor mijn fietstocht naar Rome :-).

Wie doet er met me mee?

Ik heb echt zin om met WW Flex aan de slag te gaan en me op 1 april super fit te voelen en 70 kilo te wegen. De vraag is natuurlijk: wie doet er met me mee? Om het je wat makkelijker te maken om mee te doen heeft Weight Watchers een mooie aanbieding.

Als je je nu aanmeld krijg je de eerste maand gratis. Ik zal regelmatig mijn nieuwe gewicht met jullie delen via #flexeffect. Leuk als jij deze hashtag ook gebruikt :-). Let’s go for it ladies!

Ja, ik doe mee en krijg de eerste maand gratis

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook