fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra vertelt hoeveel ze na 4 weken is afgevallen

vlucht vertraagd

Een paar weken geleden schreef ik op Damespraatjes een artikel over waarom ik graag tien kilo wilde afvallen. Inmiddels ben ik 4 weken verder en vind het leuk om jullie een tussenstand te geven en mijn successen én mijn dieptepunten (ja, ja, want die waren er zeker) met jullie te delen.

Ik lig mooi op schema

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik ben 4 kilo in 4 weken afgevallen en ook nu ik dit opschrijf word ik hier zo blij van. Niet omdat ik er nou beslist heel slank wil uitzien (wél mooi meegenomen trouwens), maar omdat het mij dichter bij mijn doelen brengt.

Hieronder nog even mijn doelen en hoe ik hier al dichterbij ben gekomen.

Doelstelling 1. De Christoffelberg (Curacao) beklimmen. In voorbereiding op de berg volg ik klimtrainingen om van mijn hoogtevrees af te komen. Ik heb nu 3 trainingen achter de rug. Iedere training lijkt het makkelijker te gaan en dat is natuurlijk ook zo. Ik ben sowieso veel minder bang en ben voor de eerste test geslaagd (je een klein stukje in vrije val laten vallen). Maar wat helemaal fijn is dat ik iedere week makkelijker omhoog klim omdat ik daadwerkelijk lichter ben. Iedere week een kilo minder mee naar boven sjouwen. Dat merk je goed!

Doelstelling 2. In tweeënhalve week naar Rome fietsen. De reis naar Rome staat pas in juni 2018 gepland, maar voor die tijd wil ik veel trainen. Net als met het klimmen ga je op de fiets ook makkelijker vooruit als je minder weegt. Ik schreef ook dat ik graag wat kilo’s wilde afvallen zodat ik dan wat extra boeken in mijn fietstas zou kunnen stoppen. Weet je hoeveel boeken 4 kilo is? Je kunt het hieronder zien.

Wauw! Dat zijn zo veel boeken, die passen niet eens in mijn fietstas

Wauw! Dat zijn zoveel boeken, die passen niet eens in mijn fietstas.

Dit is hoe ik het heb gedaan!

In mijn vorige artikel vertelde ik jullie al waarom ik voor Weight Watchers heb gekozen om die 10 kilo kwijt te raken. Nog even in het kort: “een gezonde levensstijl begint bij goede eetgewoontes, meer bewegen en je goed voelen in je vel.” De basis van mijn dieet is dat ik wat ik op een dag eet en drink omzet in punten (Smartpoints). Samen met mijn coach heb ik berekend dat ik 30 punten per dag mag en dat ik per week 35 punten extra mag inzetten. Je kunt die extra punten ook per dag gebruiken om je overschrijding te compenseren, maar je kunt ze ook gebruiken om in het weekend lekker “los” te gaan. Dit was trouwens wel mijn valkuil, maar daar vertel ik zo meer over.

Hoe ging dat in de praktijk?

Ik heb met het dagboek van Weight Watchers gewerkt. Hierin houd ik mijn punten bij en ik vind het heel fijn om met een pen in een boekje te schrijven. Misschien komt dat omdat ik voor mijn werk ook al de hele dag met mijn telefoon en computer bezig ben. Het uitstapje naar een boekje is even een lekker momentje :-).

weight-watchers-bijhouden-dagboek

Ik word echt blij van het schrijven in dit dagboekje. Ook staan er leuke tekstjes en opdrachtjes in.

Natuurlijk maakte ik ook gebruik van de website van Weight Watchers waar je veel recepten terugvindt en kunt omrekenen hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel precies waard is. Op de site staan trouwens ook veel verhalen die heel inspirerend werken.

Zelf heb ik tot nu toe niet met de weekmenu’s gewerkt, maar mijn vriendin Anja, die bijna tegelijkertijd met mij is begonnen, wél. Ze is super enthousiast omdat ze nu zelf niet hoeft na te denken wat ze allemaal mag eten die dag. Ik heb me voorgenomen om de komende maand in ieder geval ook één week met het weekmenu te werken.

Mijn vriendin werkt trouwens ook met de app en zij is er enthousiast over. Er zit ook een handige scan functie in die je in de supermarkt kunt gebruiken, zodat je er snel achter kunt komen hoeveel punten er voor een bepaald voedingsmiddel staat.

Mijn valkuilen

Zolang ik mijn punten blijf opschrijven gaat het goed. Ik ga eigenlijk altijd zonder hongergevoel naar bed (op één keer na en toen sliep ik ook slecht, nam me meteen voor om de avond er op wat meer te eten).

mijn-innerlijke-duiveltje

Mijn innerlijke duiveltje haha, die heb ik zeker. En dat is dat ik wil feesten!

Iedereen die mij goed kent weet dat ik van feestje houd en eigenlijk sla ik nooit een vrijdagmiddagborrel over. Voorheen gaf ik me daar lekker aan over (onbeperkt hapjes en drankjes) en nog steeds vind ik het tijdens een feestje moeilijk om me in te houden. Niet alleen met wijntjes, maar ook met eten. Zeker in combinatie met een dag hard werken of een dag veel sporten (bijvoorbeeld als ik een grote fietstocht heb gemaakt).

In de afgelopen 4 weken heb ik 3 keer een heel zwak moment gehad. Ik noem dat mijn 100-punten-dagen! Toch ben ik 4 kilo afgevallen, maar ik realiseer me wel dat ik af moet van die momenten dat ik me zo laat gaan. Dit is mijn uitdaging voor de komende 4 weken.

Een deel van de oplossing is denk ik dat ik ook op dagen dat het niet goed gaat (en ik toegeef aan mijn “weaknesses”) toch mijn punten blijf schrijven. Natuurlijk ga ik dit ook met mijn Weight Watchers coach bespreken en zien met welke oplossing zij gaat komen.

Mijn plannen voor de komende 4 weken

Natuurlijk hoop ik jullie over 4 weken te kunnen vertellen dat ik in totaal 8 kilo ben afgevallen. Dat ik mijn klimdiploma heb gehaald en dat ik nog harder vooruit ga op mijn fiets. Ik ga zeker door met Weight Watchers, omdat dit voor mij de best werkende methode is. Zeker met dat dagboekje. Hierboven schreef ik al dat ik een weekmenu wil uitproberen. Daarnaast wil ik een telvrije dag doen. Je telt die dag helemaal geen punten, de enige regel waar je je aan moet houden: eet uitsluitend verzadigende voedingsmiddelen die je een lang en aangenaam voldaan gevoel geven. Je kunt deze voedingsmiddelen naar hartenlust combineren. Klinkt heel simpel toch? Weight Watchers geeft je daarbij een lijst van waar je uit kunt kiezen.

Tot slot merk ik dat ik mijn punten (de Smartpoints) moet blijven tellen. Dat werkt echt en dan word je echt blij als je weer op de weegschaal staat. Het brengt mij dichter bij mijn doelen en dat voelt goed 🙂 :-)!! Ik heb echt zin in de komende weken. Het idee dat ik daarna nog beter in mijn vel zit maakt me zo blij.

Wie doet er mee?

Heb jij ook zin om mee te doen? Zouden we heel leuk vinden. Tip: Als je je nu aanmeldt bij Weight Watchers krijg je een gratis starterskit cadeau en die bevat super leuke en handige producten.

Klik hier voor meer info over Weight Watchers en de gratis starterskit.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

PeggyRevet -

Ik ben vandaag begonnen! In 9 maanden Sonja Bakkeren ben ik 7 kg kwijt, maar van die 9 maanden sta ik er al 5 stil. Val niks meer af. Vandaar dat ik vandaag met WW ben begonnen! Ik hoop er nog 15 kg af te krijgen…

m j w marianne -

ik ben bij de weighwatchers en ben 20 kilo afgevallen ik ben nu 72 kilo en wil naar de 64 kilo marianne claassen

Reageer ook