fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra taalt plotseling niet meer naar wijn (en dat valt op)

“Nee, ik ben niet zwanger!” Dat zou ook niet meer kunnen. Maar ik ben veel minder wijn gaan drinken en dat valt op. Mensen die mij wat beter kennen hebben allemaal wel een grappige anekdote van mij met een glas wijn in de hand, maar de komende tijd zullen er weinig van dit soort verhalen bijkomen. Waar ik eerst bijna dagelijks dronk en me op een feestje wel eens liet gaan, kost het me nu geen enkele moeite om de wijn te laten staan. Nou ja, bijna geen moeite haha!

Doordeweeks thuis geen alcohol meer

Eerder vertelde ik al dat ik een inspanningstest heb gedaan als basis voor mijn trainingsschema die door Peter Becker is gemaakt. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde hij me al dat het beter zou zijn om mijn alcoholgebruik wat terug te schroeven. Het trainingsprogramma richting de marathon is best zwaar en wil ik echt resultaten behalen, dan moet ik dat dagelijkse glaasje wijn laten staan. Ik speelde al eerder met dat idee, omdat alcohol natuurlijk niet goed is, maar ik nam me nu onmiddellijk voor om doordeweeks thuis niet meer te drinken. En weet je? Dat viel eigenlijk heel erg mee.

Maar in het weekend wel

Maar in het weekend is dat natuurlijk wel anders. Dan heb ik feestjes. Etentjes. En ik zit gezellig op de bank met mijn man. Hoe lekker is het dan om toch een glas te nemen? Op vrijdagavond hadden we mensen te eten en tijdens dat etentje vloeide de wijn rijkelijk. En ik heb gewoon meegedaan. En dat had ik misschien beter niet kunnen doen.

Hoge hartslag door alcohol

Van Peter moet ik iedere ochtend een rustmeting doen. Als ik mijn eerste kopje koffie heb gepakt ga ik rustig op de bank zitten en meet mijn hartslag. Meestal is die rond de 60. Zaterdagochtend (ik had een lichte kater) was mijn hartslag veel hoger dan anders, namelijk 66. Zou dat door de alcohol van gisteravond komen? En ik zou die dag gaan hardlopen: 8 kilometer met een hartslag van 136. Ik baalde daar wel even van, want dat betekent dus dat mijn hartslag al hoger is voordat ik met rennen begin. Dat klinkt als iets heel nadeligs.

Dus ook de wijntjes in het weekend worden nu terug geschroefd. En op deze manier lukt het mij om op een heel natuurlijke manier minder te drinken. Best wel mee om.

Hoe doe ik dat met eten en drinken onderweg?

Als ik Peter weer zie wil ik hem trouwens vragen hoe het zit met eten en drinken onderweg. Tot nu toe liep ik wel eens meer dan 10 kilometer op de loopband, maar dan heb ik een fles water voor me staan en kan ik af en toe een slokje nemen. Maar hoe gaat dat als ik buiten ren? Neem ik dan eten en drinken mee? En vanaf welke afstand doe ik dat. Vandaag heb ik 11 kilometer gelopen en op advies van een vriendin heb ik 2 winegums meegenomen. Op 5 kilometer heb ik er een genomen en op 8 kilometer ook weer. Maar  hoe kan ik dit het beste doen?

De foto boven dit artikel is gemaakt tijdens een fietstocht die ik zondag samen met mijn vriendin Karin heb gemaakt. Rondje Gooimeer. Best wel lekker om ter afwisseling af en toe terug te grijpen op mijn oude liefde fietsen.

Nog 258 dagen tot de marathon van New York. Deze week 28 kilometer buiten gelopen en 80 kilometer gefietst. Door het lekkere weer (en bijna geen wijn :-)) ging het allemaal super makkelijk!

Sandra Blikslager (55 jaar) gaat voor het eerst van haar leven een marathon lopen. Dat wil ze in november in New York gaan doen.

Lees hier de andere blogs van Sandra over haar marathonvoorbereiding

 

 

 

Reageer ook