fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra struikelt over het woord Muchachomalo en dat heeft gevolgen!

Lente 2019! Het is nog vroeg en vlak voordat ik de tram instap zie ik een prachtige zonsopgang op het Centraal Station. Het belooft een mooie dag in Amsterdam te worden. Ik ben op weg naar mijn werk op de Overtoom en net voorbij de Dam valt mijn oog op een bord met het woord Muchachomalo. Als een soort mantra blijft het woord Muchachomalo in mijn hoofd hangen om zich ongeveer om het kwartier te laten horen! Op de een of andere manier ben ik geïntrigeerd door het woord! En probeer die dag te ontdekken hoe je het eigenlijk uitspreekt, want nu struikel ik er steeds over!

Spaanse collega’s bieden uitkomst

Het mooie van ons kantoor is dat er mensen van allerlei nationaliteiten werken en bij mijn tweede kopje koffie van de dag wordt mij geleerd hoe ik het moet uitspreken en wat het eigenlijk betekent: stoute jongen! Nou, nu vind ik het helemaal een mooi woord haha!  Maar waarom staat het woord Muchachomalo eigenlijk op een bord in de buurt van de Dam. Met mijn inmiddels derde kopje koffie duik ik achter mijn computer en ga op zoek.

Merk voor bad boys

Voor mijn werk doe ik natuurlijk regelmatig onderzoek naar merken en vind het ook leuk om te doen. Ik kom er achter dat Muchachomalo een gedurfd underwear merk is waar de Nederlandse Shirley Schoonebeek de grondlegger van is. Op de website van To-be-dressed.nl lees is dat ze als jonge lingeriehandelaar al precies wist wat er op de markt te krijgen is en dus ook wat ze miste in de fashionwereld die lingerie heet. “Ze wilde een merk met een verhaal, een merk dat op zou vallen tussen de rest, een merk voor de ‘bad boys’. In samenwerking met echte kunstenaars werd er in 2007 hard gewerkt aan gave prints voor de nieuwe underwear lijn. “.

Meteen even rondkijken

Voor zowel heren, dames als kinderen zie ik echt heel gaaf ondergoed en besluit wat boxershorts voor mijn man te bestellen. Heel stoer die prints! Ik denk dat ik hem daarmee ga verrassen. Het ziet er naar uit dat de boxers van duurzame materialen zijn gemaakt. En ook dat zal hem aanspreken omdat we daar tegenwoordig steeds meer naar kijken. Beter wat minder spullen kopen, waar je wel veel langer mee doet, omdat de kwaliteit zoveel beter is. Op de website waar ik de Muchachomalo’s bestel, To-be-dressed.nl, zijn de boxers in de aanbieding. Dat is even boffen. Ik surf even door of ze misschien nog meer interessante dingen hebben. En zo kom ik bij Cast Iron terecht.

Uitzondering

Omdat de zomer nog moet beginnen is het sowieso leuk om wat nieuwe kleding te bestellen. Eerlijk gezegd doe ik dat niet vaak voor mijn man. Meestal doet hij dat zelf of samen met mijn dochters. Maar als ik de collectie van Cast Iron zie besluit ik om naast de boxers die ik al in mijn winkelwagentje heb ook twee polo’s en een denim short voor hem te bestellen. En nu maar hopen dat hij daar blij mee is!

Jouw eigen muchachomalo

Best wel grappig hoe een dag kan lopen na een ritje in de tram, waarbij je een woord ziet dat je niet meer loslaat. Natuurlijk ben ik heel benieuwd of dat jullie ook wel is overkomen en wat daar de gevolgen van waren. Zorgde het woord ervoor dat je uiteindelijk best veel kocht voor jouw eigen muchachomalo? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Zouden we echt leuk vinden!

Inmiddels is het hoogzomer en zijn de bestelde spullen allang binnen! Allemaal netjes op tijd geleverd. En mijn man? Die was er heel blij mee!

Reageer ook