fb

Sandra shopt hardloopkleding voordat ze aan deel 2 van haar marathontraining begint

Yes! I did it! Een paar weken geleden heb ik de halve marathon van Amersfoort gelopen en daarmee heb ik het eerste gedeelte van mijn marathonvoorbereiding afgesloten. Ik voel me er zo goed over. Mijn tijd was geen hele snelle, maar dat vind ik ook niet erg. Nu na een paar weekjes hardlooprust (ik heb in deze periode wel heel veel gefietst) pak ik de training weer op. Maar eerst ga ik shoppen :-).

Hardloopshirt

Tot nu toe heb ik in een wielrenshirtje hardgelopen. Eigenlijk vond ik dat wel handig, want het shirtje heeft zakken op de achterkant en daar kon ik dan mijn sleutels, banaan, water en snoepjes instoppen. Maar hoe verder je gaat lopen, hoe meer je moet meenemen en dat past niet meer in de zakjes. Er moet sowieso een drinkriem komen en daarin kun je ook andere dingen meenemen. Mijn fietsshirtje kan ik dan voor het fietsen bewaren en een echt loopshirt kopen. Bij Sporsthop heb ik gekeken en bij hardloopkleding dames kwam ik diverse zwarte Nike hardloopshirtjes tegen die ik wel zou willen hebben. Ik koos voor een Nike running tanktop en een Nike Miler SS Top. Echt heel blij mee!

Hardloopschoenen

Het online kopen van hardloopschoenen vind ik lastig. Ik weet wel wat mijn maat is, maar ik heb best speciale voeten en mijn achilleshiel kan ook niet alle schoenen hebben. Toen ik bij Sportshop bij hardloopschoenen voor dames keek zag ik dat je een gratis schoenenadvies op maat kunt krijgen van een van de hardloopspecialisten. Hoe gaaf is dat! Dat ga ik dus doen! Ik hoop wel dat ze me Nike hardloopschoenen adviseren, want ik loop al bijna mijn hele leven op dat merk!

Hardloopsokken

De afgelopen tijd heb ik steeds dezelfde Nike loopsokken aangehad. Eigenlijk durf ik geen andere meer te dragen omdat ze zo goed zitten en dat is heel belangrijk is, zeker op de langere afstanden, omdat ieder klein dingetje in je schoen enorm wordt uitvergroot! Ik probeer nog een paar van dezelfde sokken te bestellen.

Hardloopbroekje

Mijn huidige broek is van H&M, die ik van mijn dochter heb geleend. Het broekje is eigenlijk wat te kort en het wordt tijd dat ik er netjes bij ga lopen :-). Ik denk dat ik ook een broekje van Nike aanschaf. Een lange Nike hardloopbroek heb ik al.

Wat heb ik nog meer nodig?

Tips over wat ik nog meer aan hardloopspullen nodig heb ter voorbereiding op de Marathon van New York zijn van harte welkom! Laat je het me weten bij de comments onder dit artikel? Vind ik leuk :-).

Lees hier de andere blogs van Sandra over haar marathonvoorbereiding

 

Reageer ook