fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra mag weer babywasjes doen en vindt het heerlijk

25 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Ik kan het me herinneren als de dag van gisteren. Mijn man Hans en ik woonden in Hilversum en hadden recent ons eerste huis met een échte achtertuin gekocht. De tuin keek uit op een groot veld dat aansloot op een mooi bos. Ik zat graag in de tuin, bij voorkeur met een boek en een kop koffie. In die eerste zomer in ons huis zou ook onze eerste dochter geboren worden: Mara. 

Mijn eerste babywasje

Zoals jullie waarschijnlijk hebben gelezen, is mijn dochter Mara nu voor het eerst zwanger van haar eerste kindje. Ook een meisje, die toevallig ook in de zomer geboren zal worden. Mara’s zwangerschap doet me regelmatig terugdenken aan die van mij… Ons eerste huis met achtertuin, de laatste maanden alleen met Hans en het klaarmaken van haar kamertje. Waar ik ook plots aan terugdacht, was het doen van het eerste babywasje. Alle kleine kleertjes moesten tenslotte schoon en zacht zijn voor wanneer ons meisje geboren zou worden.

Met de grootste zorgvuldigheid stopte ik de mini broekjes, rompertjes, sokjes en luierdoeken in de machine. Op een lage temperatuur, met de zachtste wasverzachter werd alles schoon en fris. Het weer buiten was heerlijk, het was ten slotte zomer. Eén voor één hing ik de mini-spullen buiten aan het wasrek te drogen. Ik vond het een prachtig moment waarop ik me heerlijk op de komst van Mara kon voorbereiden.

Brabantia 3

Babywasje voor mijn kleinkind

Vorig weekend was Mara bij me. Als verrassing had ik alvast een aantal spulletjes voor de baby gekocht. Omdat ik ze schoon en fris aan haar wilde overhandigen, besloot ik ook nu weer een babywasje te doen. Maar nu als toekomstige oma. En wat voelde dit weer magisch. Het ritueel bleef hetzelfde, zorgvuldig wassen en alles lekker buiten op mijn droogrek laten drogen. De spulletjes waren net zo mooi en fris als ze ook voor haar 25 jaar geleden waren.

Brabantia 1

Waarom een droogrek?

Mijn was droog ik het liefste op een droogrek. Mijn voornaamste reden hiervoor is dat het veel beter voor het materiaal is dan wanneer je het elke keer in de droger stopt. Ook vind ik dat de was bij natuurlijk drogen veel lekkerder ruikt, dan wanneer ik het in de droger doe. Tot slot -en dit is natuurlijk de beste reden- is dat het drogen op een droogrek, droogmolen of wandrek veel beter voor het milieu en je energierekening is.

Brabantia 4
Brabantia 5

Wie hier net zo over denkt als ik, is Brabantia. Zij hebben daarom een uitgebreide lijn van kwalitatief goede droogrekken en molens. Voor hun Love Nature initiatief planten ze voor ieder verkocht droogrek of droogmolen een boom. Inmiddels hebben ze al meer dan 700.000 bomen geplant, maar dat is nog niet genoeg. Brabantia streeft ernaar om 1 miljoen bomen te planten.

Hoe droog jij?

Droog jij je was ook natuurlijk, aan een droogrek of droogmolen? Wat zijn jouw redenen hiervoor? En kan jij je het eerste babywasje nog herinneren? Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en verhalen! Praat met ons mee in de comments van dit artikel.

5 reacties

Daisy -

Ik hang mijn was altijd te drogen, als het maar even mooi weer is hang ik de was op mijn baslijnen in de tuin. Ik hou zo van de heerlijke frisse buiten geur die dan op je droge was zit. Vooral je beddengoed ruikt zo heerlijk fris. Waardoor je lekker kan slapen.
Mijn baby was weet ik ook nog goed te herinderen. Ik heb het geluk dat ik regelmatig de baby was mag ophangen in mijn werk.

jacquelien -

Oma Sandra hoe leuk klinkt dat!!! geniet ervan!

sandra -

Dank je Jacquelien, ik geniet er al enorm van. Zo leuk allemaal xx

Riette -

Wat een mooie herinneringen komen er dan boven! Weet nog goed dat ik 25 jaar geleden de kleertjes gewassen had en allemaal netjes met een lintje eromheen keurig in de kast had gelegd. Die lintjes bleken in de praktijk niet echt handig :-)) Wens jullie een prachtige tijd toe: mooi om te lezen dat jullie zo enorm genieten!

sandra -

Hey Riette, wat leuk dat er bij jou ook van deze herinneringen bovenkomen. Grappig van die strikjes, het zag er vast geweldig uit in je kast 🙂

Reageer ook