fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra leest De wonderjaren van Billy Marvin en kan niet meer stoppen

Zoals jullie misschien weten ben ik dol op mijn werk. Als ik ’s ochtends wakker word spring ik meestal zo fris als een hoentje mijn bed uit en een uurtje later ga ik op de fiets of met de trein naar de redactie van Damespraatjes in Amsterdam. Artikelen schrijven, kletsen met collega’s, overleggen met bloggers, ideetjes uitwerken etc. Maar soms, heel soms, wil ik even niet werken! En dit is zo’n moment.

Bij wie past dit boek?

Via verschillende uitgevers ontvangen we regelmatig recensie-exemplaren van boeken waarvan ze denken dat ze leuk zijn voor Damespraatjes. Voordat we gaan lezen en recenseren kijk ik altijd eerst bij wie van de bloggers het boek goed zou passen. Afgelopen zaterdag ontving ik het boek De wonderjaren van Billy Marvin van Jason Rekulak. Op het eerste gezicht lijkt het een boek voor mannen, die in de puberleeftijd zaten in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Is dit wel een boek voor Damespraatjes? En zo ja, door wie zal ik het laten recenseren?

De wonderjaren van Billy Marvin

Het is 1987 en de veertienjarige vrienden Billy, Alf en Clarck hebben maar één doel: een exemplaar in handen krijgen van de nieuwe Playboy met blootfoto’s van Vanna White, de gastvrouw van Rad van Fortuin. Je moet 18 jaar zijn om de Playboy te kopen. Op allerlei manieren proberen de jongens een exemplaar te bemachtigen, maar iedere poging lijkt gedoemd te mislukken. Tot ze het briljante idee krijgen om het via de dochter van de winkel, Mary Zelinsky te doen en Billy neemt de taak op zich om haar de code van het alarm te ontfutselen. Zijn vrienden weten echter niet wat de echte reden is dat hij aanpapt met Mary.

Dit boek kun je niet meer wegleggen!

Hoe bizar is het dat je een boek in handen krijgt om te bepalen wie van de bloggers het gaat lezen en je ‘m dan vervolgens niet meer weg kunt leggen? Het overkwam mij dus met dit boek van Rekulak. De wonderjaren van Billy Marvin is met enorm veel vaart en humor geschreven en eigenlijk is het een roman over volwassen worden, computers en liefde. Behoorlijk universele thema’s bezien vanuit een jaren ’80 perspectief.

de wonderjaren van billy marvin

Een super leuke verhaallijn in dit boek is hoe Billy, zijn eigen game in Basic programmeert op zijn Commodore 64. De auteur van De wonderjaren van Billy Marvin ontwikkelde speciaal een game voor de lezers van het boek. Hier kun je het spel spelen: Jason Rekulak game.

David Ebershoff (auteur van The Danish girl) over dit boek: “Een liefdesverklaring aan de jaren 80, de puberteit, nerds en eerste liefdes. Onweerstaanbaar.”

Lekker zelf lezen

Uit het bovenstaande hebben jullie misschien kunnen opmaken dat ik het boek lekker zelf heb gelezen. Dat ik vandaag zelfs niet naar kantoor ben gegaan, maar lekker de tuin in ben gedoken om het boek in één ruk uit te lezen. En, ik kan het jullie allemaal aanraden. Het boek verschijnt pas op 17 mei, maar je kunt het wel alvast bestellen bij Bol.com zodat je het lekker snel in huis hebt.

Titel: De wonderjaren van Billy Marvin
Auteur: Jason Rekulak
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Prijs: € 19,99 
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook