fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra koopt eindelijk een fietsendrager

Sinds ongeveer een jaar of twee ben ik compleet in de ban van het fietsvirus. Ik kan bijna nergens anders meer over praten, maar het is wel een behoorlijk tijdrovende bezigheid. In het voorjaar train ik ongeveer 15 uur per week en in de zomer maak ik tochten waardoor ik in een week wel zo’n 60 uur op mijn fiets zit. Veel mensen begrijpen het niet, maar mijn man gelukkig wel.

Leuke dagjes uit

Mijn man heeft zelf helemaal niets met fietsen. Hij sport wel veel en fluit waterpolowedstrijden door het hele land, maar hij ziet zichzelf absoluut niet uren op de fiets zitten. We hebben nu een leuke manier gevonden om onze hobby’s te combineren. Ik stap vaak begin van de middag op mijn fiets en rijd naar de stad waar hij zijn wedstrijd moet fluiten. Onlangs ben ik naar Deurne gefietst (140 kilometer) waar hij moest fluiten. Dan bekijk ik zijn wedstrijd, we drinken samen één biertje, koppelen er ook wel een etentje aan vast en gooien daarna de fiets in de auto en rijden samen naar huis. Heel gezellig!

Grenzen verleggen

Maar de uitstapjes van een dag waren zo verslavend voor mij en dat gevoel van vrijheid op mijn fiets zo groot, dat ik er ook naar verlangde om meerder dagen op mijn fiets te zitten. En ik heb het gewoon gedaan. Ik ben vorig jaar in mijn eentje naar Salzburg gefietst in ruim 9 dagen (1.260 kilometer), een paar weekjes later naar Parijs (600 kilometer) en afgelopen zomer naar Marseille (meer dan 1.500 kilometer in 12 dagen).

Dat is pas liefde

Waar ik ook naar toe fiets Hans komt mij altijd halen. Met die buitenlandse tochten proberen we er altijd een paar dagen aan vast te knopen. De eerste dag is het zo fijn om elkaar weer te zien, mijn fietsverhalen te vertellen en het met champagne te vieren dat ik mijn einddoel heb gehaald. Daarna gaan we de toerist spelen, het stadje bekijken en lekker veel uiteten. Tot nu toe hebben we de fiets altijd in de achterbak van onze auto gegooid. Maar komend jaar hebben we plannen waarbij het handiger is om een fietsendrager aan te schaffen.

Fietsendrager

Voor het komende half jaar heb ik 2 grote tochten in de planning staan. Naar Berlijn wil mogelijk één van mijn dochters mee en dat gaat niet als we de fiets in de achterbak van de auto leggen. Naar Boedapest is dat ook niet handig, want dan willen we er nog een paar weekjes vakantie aan vast koppelen, waardoor we veel bagage hebben en dat is met die fiets achterin ook niet handig. Een fietsendrager is dus een stuk handiger. Een vriendin van me tipte dat ik eens op de website van Heuts zou moeten kijken om me te oriënteren.

Voorbereiden op nieuwe tochten

Het duurt nog even voordat het mei is dus ik heb nog de tijd om te te oriënteren. En ik moet heel wat trainen (en mijn kerstvakantie kilootjes zien kwijt te raken), maar dat zal vanaf maart wel weer wat makkelijker gaan want dan fiets is sowieso al een paar keer per week naar mijn werk in Amsterdam (30 km heen).

Ben jij ook door het fietsvirus gegrepen. Heb jij ook van die leuke rituelen tijdens of na het fietsen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook