fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra kiest een beeldschermbril uit met hulp van een styliste

Als hoofdredacteur van Damespraatjes spendeer ik heel wat tijd achter mijn computer. Wanneer ik na een lange dag werken thuis kom plof ik het liefste lekker op de bank en kijk een film of serie op mijn laptop… Echt even ontspannen! Maar wanneer ik in bed lig merk ik dat mijn ogen ontzettend moe zijn en dat ik hoofdpijn krijg van de vele uren naar een beeldscherm kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale brillen voor mensen die tegen hetzelfde probleem aanlopen, namelijk: de beeldschermbril. Ik ging er eentje uitzoeken bij Eye Wish Opticiens en vertel jullie hier heel graag meer over!

Op een koude vrijdagochtend hebben Mara en ik afgesproken bij de Eye Wish Opticiens winkel in Amsterdam Oost. Spannend, een nieuwe bril uitzoeken is altijd leuk! Ik draag zelf al een aantal jaren een hele fijne leesbril, maar ik merkte dat mijn ogen de afgelopen tijd flink achteruit zijn gegaan. Dit heeft onder andere te maken met mijn leeftijd (ik ben 52 jaar oud) en het feit dat ik veel naar mijn beeldscherm kijk. Een beeldschermbril is dan handiger, want waar een leesbril optimaal zicht geeft op een afstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter vergroot de standaard beeldschermbril je zicht tot 2 meter. Dit betekent dat je met de beeldschermbril optimaal zicht hebt op je beeldscherm.  Het werken met een beeldschermbril maakt het daarnaast veel rustiger om naar je beeldscherm te kijken en daardoor heb je minder last van hoofdpijn en nek- en schouderklachten.

Na binnenkomst en uiterst prettige kennismaking met een kop koffie (heel fijn, echt hard nodig in de ochtend) stappen de opticien en ik de meetkamer in. Hier heeft ze gemeten wat voor sterkte ik nodig heb en hoe mijn ogen functioneren. Essentieel bij het uitzoeken van een nieuwe bril.

Oogmeting 2

Gek brilletje!

Na een uitgebreide oogmeting van ongeveer 15 minuten, mocht ik aan het leukste beginnen: het uitzoeken van een nieuwe bril! Wat het nog leuker maakte, is dat Eye Wish Opticiens een stylist in de winkel had staan. Deze stylisten reizen het hele land door om gratis persoonlijk stijladvies te geven. Leuk om eens van een professional te horen welke kleur en wat voor montuur goed past bij mijn gezichtsvorm. Mijn gezichtsvorm is rond. Haar advies? Ga voor een niet al te rond montuur, maar meer voor een hoekig montuur en kies voor een koele kleur.

Styliste 1

De styliste geeft me een kleuradvies

Styliste 2

Lekker passen!

Na bijna 20 minuten van passen en meten weet ik het zeker: ik wil de mat-zwarte bril van Persol. Hij is super mooi, lekker hip en zelfs Mara vond hem geweldig. Na het kiezen van de bril mocht ik weer gaan zitten met de opticien. Zij heeft de mogelijkheden van de verschillende soorten beeldschermbrillen met mij doorgenomen. Ik wil graag een bril waarmee ik optimaal comfort heb wanneer ik achter mijn computer zit, maar ook als ik wat verder weg wil kijken. Hier is een speciaal type beeldschermbril voor waarmee je tot 4 meter goed zicht hebt en dus goed op je laptop kunt werken, maar (ook zonder over je bril heen te gluren) naar een collega kunt kijken die bij je binnen komt lopen. Super handig ook als je gezellig ’s avonds op de bank Netflix kijkt en je laptop een paar meter van je afzet omdat er meer mensen meekijken.

De nieuwe bril

Mijn nieuwe bril! Mooi he?

De bril wordt nu op maat gemaakt met mijn glazen. Ik kan echt niet wachten tot ik hem kan gebruiken tijdens het werken en series kijken. Mijn ogen worden steeds slechter en dat frustreert me enorm. Een nieuwe, perfect afgestelde bril zal deze situatie zeker een stuk comfortabeler maken.

Wat voor maatregelen treffen jullie nu om je ogen achter de computer gezond te houden? En lijkt een beeldschermbril jou ook een goede oplossing? Wij zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Edo de Roo -

Ik ben nu benieuwd hoe de bril bevalt. Want je blog stopt aan het eind van het bestelproces, dus het kan nog zijn dat het in de praktijk minder goed werkt dan je hier verwacht.

Remco -

Zit deze zaak op de Waldenlaan in Amsterdam Oost ..?
Want die bril staat je echt heel goed ..mijn complimenten voor Mara ( de styliste )

Linda Meester -

Jeetje Sandra, had ik dit eerder geweten. Ik heb mezelf een paar maanden geleden ‘ook’ een bril aan laten meten. Als blogger en kinderboeken-recensent lees en tuur ik veel op een beeldscherm. Ik heb nooit geweten van het bestaan van een beeldschermbril. Deze bril staat je goed, een goed advies dus.

Nb. mijn hoofdpijn is afgenomen en mijn lichaam is meer ontspannen hoor.

Reageer ook