fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra ging naar een naturistencamping: ‘Ik had niet verwacht dit zo lekker te vinden’

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht ooit de vraag te krijgen of ik een keer een vakantieweek in mijn blootje zou willen doorbrengen. Ik, die vroeger nauwelijks in een bikini durfde rond te lopen omdat ik dat al te bloot vond! Ik, die drie kinderen heb gebaard en lang niet meer altijd zeker ben over mijn figuur! Ik kreeg die vraag en heb “ja” gezegd. 

Het plan

Ik heb de mogelijkheid gekregen om twee naturistencampings in Frankrijk te bezoeken. Ik moest naar Toulouse vliegen en vanaf daar zou ik met een huurauto naar de eerste camping rijden, ongeveer 80 kilometer van het vliegveld. Daar zou ik twee dagen blijven en dan 200 kilometer verderop de tweede camping bezoeken. Best een mooi plan! En ik had er zin in. Het is natuurlijk wel direct de vraag wat je meeneemt als je naar een naturistencamping gaat. Stop je überhaupt wel wat in je koffer? En hoe kom je daar representatief voor de dag? In de voorbereiding op mijn vakantie zag ik dat je in de restaurants en tijdens het sporten gewoon kleren draagt. Verder ben je overal helemaal naakt.

inpakken-naturisme-reis

Ik ga naar twee naturistencampings! Bijzonder dat ik dan toch nog inpakstress heb, haha!

De eerste naturistencamping: Camping Naturiste Les Aillos

Doordat mijn vliegtuig later vertrok vanuit Amsterdam kwam ik pas heel laat aan bij viersterrencamping Les Aillos, midden in de ongerepte natuur van de regio Occitanie. Ook al was het al elf uur ’s avonds, er werd meteen eten voor me gemaakt. In het pikkedonker en in mijn beste Frans heb ik een praatje gemaakt met de managers, Betty en Xavier, die omdat het buiten koud was, gewoon in kleren liepen. Na een kwartier kwam er een geheel naakte man bij ons staan en dat was wel even wennen. Hoe vaak sta je nou naast een wildvreemde naakte man? Ik in ieder geval niet, haha! Gelukkig wende het verrassend snel. Na het eten werd ik naar mijn luxe stacaravan met prachtige veranda gebracht en ging lekker slapen. Heel benieuwd wat de volgende dag mij zou brengen.

uitzicht stacaravan les aillos

Uitzicht vanuit mijn stacaravan. Mijn handdoek en omslagdoek hangen te drogen. Twee onmisbare items trouwens als je naar een naturismecamping gaat!

Hoe is het om naakt te lopen?

Nou! Nadat ik ’s ochtends het uitzicht vanuit mijn caravan had bewonderd, deze stond aan de rand van een zonnebloemenveld, kwam de vuurdoop. Het ontbijt deed ik nog wel in mijn kleren. Bij maaltijden in de restaurants is dat heel gewoon. Ik zag al wel de eerste blote mensen met hun toiletspullen richting de sanitaire ruimtes lopen (er staan ook tenten en gewone caravans, die geen eigen toilet en douche hebben).

Het prachtige zwembad van de camping lonkte en in alleen mijn omslagdoek ben ik ernaartoe gelopen en naakt op mijn ligbed gaan liggen. Zo! Het begin was er! Niet lang daarna verschenen er andere naakte mensen en ze begroetten mij alsof ik ook al jaren naturist was. Later hoorde ik van een paar Belgische naturisten dat ze wel zagen dat het mijn eerste keer was. “Namelijk aan de vele witte plekken die uw lichaam rijk is”. Hoe Belgisch kun je netjes vertellen dat mijn borsten nog spierwit zijn? Haha!

Les Aillos camping overzicht

De caravans en tenten staan verspreid in een dromerig landschap

Introductie in het naturisme

Deze Belgische mensen waren al 40 jaar naturist en kwamen al bijna net zo lang op Les Aillos. Zij werden daar een beetje mijn vader en moeder en verklapten me alle geheimen van het naturisme. Over hoe fijn het is om bloot rond te lopen en je zo vrij als een vogeltje te voelen. Dat hun kinderen het ook de normaalste zaak van de wereld vinden. En dat ze op deze plek echt tot rust komen. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en ik voelde mijn hele lijf ontspannen.

sauna-les-aillos

Naast een schitterend zwembad was er ook een mooi gelegen sauna op Les Aillos. Zelf geen gebruik van gemaakt, maar zag er erg verzorgd uit.

Helaas bleef ik maar kort op Les Aillos en de ochtend van mijn vertrek heb ik nog even hardgelopen richting het stadje Caraman. Na het lopen was het heerlijk om al mijn kleren uit te trekken en het licht verfrissende windje over mijn lichaam te voelen. Daarna gedoucht, nog een laatste heerlijke lunch gekregen (alle maaltijden daar waren trouwens een feest, de kokkin Lucy zou niet hebben misstaan in een sterrenrestaurant) en door naar mijn volgende bestemming, Sérignan Plage.

Lees hier meer over de eerste camping die ik bezocht
Camping Naturiste Les Aillos

De tweede naturismecamping: Camping Le Sérignan Plage Nature

Een groter contrast kan bijna niet bestaan… Van à la campagne naar à la plage. Van een landelijke camping naar een minivakantiedorp aan zee. In de Zuid-Franse Languedoc, midden in de Herault onder Béziers, ligt Camping Le Sérignan Plage Nature, direct aan een groot strand met fijn zand. Het karakter van deze camping was compleet anders. Natuurlijk door het strand, maar ook door de vele gezinnen die hier hun vakantie doorbrachten.

Strand-serignan

Een heerlijk uitgestrekt zandstrand met fijn zand. Het zandstrand loopt langzaam af in zee. Daardoor heerlijk om in de zee te spelen!

Kom bijna de camping niet af

Ik mocht hier ook weer in een zeer luxe stacaravan slapen en heel fijn dat er bij elke caravan twee fietsen klaarstaan. Op de camping zelf waren veel faciliteiten; twee restaurants, een supermarkt (hoe bijzonder is het om in je nakie boodschappen te doen) en entertainment voor zowel volwassenen als voor de kinderen. Op een groot scherm heb ik naar het WK voetbal zitten kijken. De volgende avond was er een te gek concert van pop- en soulband KOYM.

koym

Echt zitten kicken bij dit concert. Lekker veel Amy Winehouse, soul, blues en pop! De band heet trouwens KOYM!

Super voor waterratten!

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet alleen gek ben op fietsen, maar vooral op zwemmen. In het water zijn vind ik echt helemaal te gek. Nou, op deze plek kon ik me helemaal uitleven. Over het strand en de zee schreef ik hierboven al. Maar er was ook prachtig zwembad én een Balneo, een soort Romeins zwembadcomplex met een wellnessgedeelte. Die Balneo is heerlijk rustig en alleen voor volwassenen. Oh ja, ik heb er een supergoede massage gekregen. Als herboren stapte ik daarna weer het zwembad in.

zwemmen-serignan

Skinnydippen in de natuur is het lekkerste wat er is! Wanneer heb jij voor het laatst naakt gezwommen?

Bijna direct naast de camping kon je paardrijden (ook ’s nachts). Zelf heb ik niet zoveel paardrij-ervaring, maar eens moet de eerste keer zijn. De mensen van de manege waren superaardig, behulpzaam en namen ook alle tijd voor de foto’s :-).

Sandra-paardrijden

We hadden echt een band :-). Maar blijf paardrijden superspannend vinden!

Doordat ik op de andere camping al gewend was geraakt aan het naakt zijn, kon ik hier eigenlijk direct veel meer van alle faciliteiten genieten.

De kleren aan en de camping af

Ik voelde me op de campings zo op mijn gemak en er was zo veel te doen, dat ik niet eens zo’n behoefte had om de camping te verlaten voor uitstapjes. En dat terwijl er zo veel te beleven is in de directe omgeving!  Maar, ik had het mezelf voor altijd kwalijk genomen als ik Béziers niet had bezocht en een stuk langs het Canal du Midi was gefietst. Dus dat heb ik gedaan en er echt van genoten! Na de fietstocht trok ik (als een échte naturist) zo snel mogelijk alles weer uit.

Lees hier meer over de tweede camping die Sandra bezocht Camping Le Sérignan Plage Nature

Kan ik zeggen dat ik naturist ben geworden?

Aanvankelijk liep ik alleen bloot om het gevoel te ervaren. Meer als een soort opdracht die bij het schrijven van mijn artikel hoorde. Maar naarmate ik langer op de campings was begon ik van het lopen, zitten en zwemmen zonder kleren te genieten. Het riep een enorme vrijheid in me op en ik ging mijn eigen lichaam meer waarderen.  Dit had ik niet verwacht en dat is een beleving die me de rest van mijn leven bij zal blijven. En om antwoord te geven op de vraag of ik mezelf nu een échte naturist vind? Een volmondig JA!

Test hier of een naturismevakantie iets voor jou is

laatste uurtjes strand sandra

Wat was deze vakantie geweldig! Nu nog even genieten van mijn laatste stranduurtjes en dan weer richting huis…

Meer weten over naturisme in Frankrijk: naturisme.france.fr

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Onno Zwikker -

Leuk verhaal een inspiratie voor anderen. Ik heb sinds een paar maanden het naturisme (her)ontdekt. Mijn vrouw, geen naturist, en ik reizen 24/7 rond met een camper. Om de beurt kiezen we een camping of camperplaats uit. Ik kies dan voor een naturistencamping die het ook goed vind dat mijn vrouw geen naturist is. Ik voel mij dan op en top vrij. Dat vrije gevoel krijgen we al van het reizen met de camper, maar voor mij extra als ik als naturist de dag kan doorbrengen. Groet Onno.

Klaas bisschop -

Ik zit gewoon naakt op ons plekje ja alleen als het kan zoals nu savonds laat…..

Joris -

Goed verhaal. Is er ook een samenvatting?

Jan H Vogel -

Hoi Sandra wat een mooi verhaal en wat een mooie ervaringen. Ik ben sinds een halfjaar weduwnaar, ben 68 jaar. Mijn vrouw was lang ziek en door haar ziekte en operaties wilde zij zich de laatste jaren niet meer bloot vertonen. Wij zijn dus jaren niet meer weggeweest op vakantie oid. Nu ben ik alleen en zoek ik gelijkgestemden die of naturist zijn of nudist. Dat is best lastig om deze in mijn omgeving te vinden. Ik zoek geen sex want dat kan ik niet, misschien verdeel later of nooit. Heb jij enig idee waar ik deze gelijkgestemden kan vinden?

Waskia -

Hoi Sandra wat een mooi verhaal zeg en moedig om naakt te recreëren
Groet
Saskia

rini -

Naturist(e) word je niet, Je wordt als naturist(e) geboren.

Reageer ook