fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra geeft de logeerkamer van de kleinkinderen in zes uur (!) een frisse make-over

Vanaf het moment dat ik mijn eerste kleindochter Sophia in mijn armen hield, voelde ik een hele bijzondere band met haar. De eerste dochter van mijn eerste dochter; hoe bijzonder is dat? De band werd sterker en sterker door alle oppasmiddagen, logeerweekenden en FaceTime-sessies. En toen haar zusje Helena werd geboren, ging ook zij mee in die bijzondere oma-kleinkind band. Ik vind het dan ook zo leuk wanneer de meiden een weekend bij ons thuis komen logeren. Een aantal keer per jaar hebben Mara en haar man een weekend oppas nodig en wij staan echt te springen. En omdat het logeren iedereen altijd zo goed bevalt, vond ik het tijd voor een mooie make-over van de logeerkamer van de kleinkinderen. 

Logeerkamer

De kamer waar Sophia en Helena slapen als ze komen logeren, heeft in het verleden vele functies vervuld. Aanvankelijk begon het als een studeerkamer/kantoor, maar hier kwam verandering in toen wij een uitwisselingsstudente in huis namen. Toen zij weer naar haar land van herkomst vertrok, toverden we de ruimte om tot logeerkamer/strijkkamer. Na de geboorte van de meisjes werd het een logeerkamer voor de kindjes en opslagplaats.

Opknapbeurt

Nu Sophia en Helena wat ouder worden, vond ik het belangrijk om de logeerkamer een frisse make-over te geven. Wanneer ze komen logeren voelen ze zich zo meteen thuis en slapen ze dus beter. Met een budget van 200 euro wilde ik de kamer een totaal nieuwe en frisse look geven. De laatste keer dat de muren daar zijn geschilderd, is ruim 15 jaar geleden. Die konden dus wel een opknapbeurt gebruiken!

Before

Before

Online verf kopen

Alleen al door het schilderen van een kamer, kan je hem een volledig nieuwe uitstraling geven. Wij kozen voor de kleur ‘Worthy Clay’ die wij bij Onlineverf.nl kochten. Heel fijn om dit online te bestellen, want zo hoef je niet meer naar een bouwmarkt om te sjouwen met zware emmers verf, maar wordt het gewoon lekker thuisbezorgd. Ze kunnen hier alle kleuren mengen, in de grootste verfmerken. Zo is bij ons de kleur Worthy Clay eigenlijk van Flexa, maar lieten wij hem uitvoeren in verf van Sigma.

Alle spullen die wij via onlineverf.nl lieten thuisbezorgen. Wat een luxe!

Andere benodigdheden

Wat ik ook heel prettig vind aan online verf bestellen, is dat je middels een handige tool kunt berekenen hoeveel verf je nodig hebt. Zo koop je dus nooit meer te veel of juist te weinig verf. Super handig, want dat gebeurt mij dus vrij regelmatig. Daarnaast kan je ook meteen alle andere benodigdheden in je virtuele mandje gooien. Zo kozen wij er verfrollers (groot en klein), een kwast, een verfbakje en afplaktape bij. Afplakfolie en een telescoopsteel hadden wij nog liggen van de vorige keer dat we gingen schilderen.

Voorbereidend werk

We zijn begonnen met het leeghalen van het kamertje. Hier stonden een éénpersoonsbed, een ledikant, een kastje en flink wat troep. Toen de kamer leeg was hebben we oude schroeven uit de muur gehaald, de gaten gedicht, de gordijnen verwijderd, gestofzuigd en stof van het plafond verwijderd, en alles afgeplakt. Hier waren we met z’n tweeën ongeveer een uur mee bezig.

Alles afgeplakt

Schilderen

Na een uur van voorbereiden was het tijd voor het leuke werk: het schilderen. Mara en ik gingen hard aan de slag en gaven de muren en het plafond in één uur hun eerste laag verf. Na een lekkere lunch (in het zonnetje!) hebben we de muren en het plafond van een tweede laag voorzien. Sigma is een waanzinnig goed merk en met twee lagen verf is de muur perfect dekkend en streep-vrij afgewerkt. Toen de verf nat was hebben we het afplaktape verwijderd en de kamer nog een keer schoongemaakt.

Ook het plafond schilderen we in de kleur Worthy Clay

De eerste laag zit erop

Zes uur

Door het warme weer waren de muren vrijwel direct droog en konden we snel door naar het inrichten van het kamertje. De oude bedjes en het kastje hebben we teruggeplaatst en de kamer opgeleukt met schilderijtjes, een vloerkleed, kussentjes en een gave plant. De hele exercitie begon om 10:00 uur ’s ochtends en rond 16:00 uur waren we helemaal klaar. In zes uur en met een vriendelijk budget een kamer totaal omtoveren; het kan echt! En bij die zes uur zit ook nog een uur lunchpauze in de tuin 😉

Het eindresultaat!

Tips

In zes uur een kamer van top tot teen aanpakken. Hoe doe je dat? Hier onze tips:

  • Bestel je verf online (bijvoorbeeld bij onlineverf.nl) en bereken precies wat je nodig hebt. Zo hoef je helemaal niet naar de bouwmarkt en dat scheelt tijd.
  • Ruim alles in de kamer op en maak het goed schoon. Begin dan pas met afplakken. Zo werk je schoon en gestructureerd.
  • Werk met goede verf, zodat je niet meer dan twee (of in sommige gevallen drie) lagen hoeft aan te brengen.
  • Neem de tijd voor het afplakken en doe dit zo strak mogelijk. Dit scheelt later flink wat opruim/herstelwerk.
  • Zorg ervoor dat je in de tijd van het wachten tot de eerste verflaag droog is, je even kunt ontspannen. Plan het zo dat je voor de lunch de eerste laag erop hebt zitten!
  • Schakel hulptroepen in. Met z’n tweeën gaat het werk drie keer zo snel!
  • Er komt een punt waarop je denkt: waar ben ik aan begonnen. Even doorzetten nu. Dan is het vanmiddag klaar!
  • Plan niks anders op de dag van jullie make-over. Het is hard werken en het is fijn dat je je volledig hierop kunt focussen.
  • Heb plezier! Je bent tenslotte bezig met iets heel moois 🙂

Heel trots

We hopen dat jullie zien dat schilderen écht heel leuk is en dat je met een bescheiden budget een kamer een totaal nieuwe uitstraling kunt geven. Ik ben in ieder geval mega trots op het resultaat en kan niet wachten tot de meisjes hier weer komen logeren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook