fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra gaat op zoek naar een vloerkleed voor in de woonkamer

Nog niet zo lang geleden hebben we onze woonkamer opgeknapt. De muren en het plafond geschilderd, de vloer laten schuren en opnieuw in de olie gezet en nieuwe meubels gekocht. En toen werd het zomer en is de finishing touch er een beetje bij ingeschoten. Een mooi vloerkleed en gordijnen zouden het nog een stuk warmer en gezelliger maken. Met de herfst en de winter voor de boeg lijkt het moment aangebroken om me echt te gaan oriënteren. Ik begin eerst maar eens met het vloerkleed.

Ons huis is echt opgeknapt en oogt veel frisser, lichter en moderner.  Fijn als het vloerkleed aansluit op deze sfeer en ik neem me voor om me te gaan oriënteren. Ik wilde niet meteen heel veel betalen dus ging op zoek naar goedkope vloerkleden die ook nog eens trendy zijn. Iemand tipte me over Fraai om daar de vloerkleden trends te bekijken. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen.

vloer after

De woonkamer mist nu nog de finishing touch!

De vloerkleden trends van dit moment!

1. Vintage vloerkleden

Tapijten waarvan je denkt dat ze er al jaren liggen en niet meer uit je interieur weg te denken zijn. Vintage vloerkleden geven je interieur daarnaast een gezellige boost, ook in een modern interieur. Op de foto hierboven zie je mijn opgeknapte woonkamer. Ik twijfel over drie kleuren voor het vloerkleed; lichtgrijs (met zwarttinten), roze of lichtblauw. Welke kleur denken jullie dat het beste zou passen?

fraai-famous-grijs

Ik denk dat dit vintage kleed heel mooi in mijn interieur zal staan!

2. Wollen vloerkleden

Zo’n dertig jaar geleden knoopten mijn ouders hun eigen kleed van wol. Ze zijn er weken mee bezig geweest en iedereen die binnen kwam waaien moest meehelpen, maar het resultaat mocht er wezen en trots dat ze waren. Het vloerkleed heeft jarenlang bij hun in de woonkamer gelegen. Hier moest ik even aan denken toen ik de trend van wollen vloerkleden spotte! Heel mooi!

3. Jute vloerkleden

Vloerkleden van jute vind ik echt geweldig staan in een botanisch interieur. Veel natuurlijke materialen, mooie potten en planten en groentinten kenmerken de botanische stijl. Mooi om de kleur van de vloer rustig te houden en een jute vloerkleed leent zich daar heel goed voor! Hieronder de ronde variant :-).

volero-jute

Jute vloerkleed: prachtig in botanisch interieur

4. Patchwork vloerkleden

De patchwork vloerkleden vind ik wat op de vintage vloerkleden lijken, maar ze zijn iets levendiger, door de verschillende vlakken. Eigenlijk zou dat ook goed in ons (nu nog heel rustige) interieur tot zijn recht komen, alhoewel mijn gedachten hier aanvankelijk niet naar uitgingen. Een goed optie om in gedachten te houden bij mijn keuze!

Momenteel twijfel ik heel erg tussen de vintage en patchwork vloerkleden van Fraai. Welke zou jij mij aanraden als je de foto van ons interieur ziet? Laat het me weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook